Of u nu een zoetebek bent of meer van hartige hapjes houdt, of u nu jong of oud bent, man of vrouw: iedereen is meer dan welkom op de ateliers gourmands in Quiévrain! De enige regel die er geldt is dat u zelf graag in de potten roert. Is dat het geval? WELKOM!

Verschillende ateliers, elk met één rode draad

Keuze te over! Sommige ateliers of workshops draaien rond een welbepaald thema, terwijl andere op vraag werken, u kunt zelf kiezen! Streekgebonden gerechten vormen de rode draad door alle ateliers.

Zoetebekken kunnen zich bijvoorbeeld aan een Brusselse wafel, een suikerbrood of speculaas wagen. Wie meer van hartige gerechten houdt, kan bijvoorbeeld voor kroketten van grijze garnalen gaan of voor waterzooi. Benieuwd naar het resultaat? Zoals eerder aangegeven, kunt u op simpele vraag een bepaald gerecht leren koken (macarons, taart, vers deeg, ...).

Gedurende het hele culinaire proces krijgt u hulp van een chef en uiteraard kunt u het resultaat van uw werk achteraf ook proeven.

De duur van het atelier hangt natuurlijk af van het bereide gerecht. Elke groep moet wel uit minstens 6 personen bestaan (maximum 12 personen) en ook kinderen kunnen meedoen (€ 25 per kind en € 35 per volwassene). Sfeer en plezier verzekerd!

Atelier cakes versieren

Altijd al cakes willen versieren? Leer de basistechnieken en leer een chesterfield motief te maken! Atelier voor starters. Prijs € 100 (alles inbegrepen: materiaal, schort, taart).

Klaar om er zelf aan te beginnen? U zult eerst en vooral over geduld en een goede smaak moeten beschikken om een juiste fondant op uw taart te plaatsen. Gelukt? Volgende stap: de versiering! Afhankelijk van het thema van het atelier krijgt u een eerste les in decoratie. Begint het al te lukken? Laat u van uw origineelste kant zien en gebruik de uitstekers die voorhanden zijn om uw taart naar eigen wens te versieren.

Om deel te nemen aan het atelier cakes versieren:

Afspraak op zaterdag of zondag van 13u30 tot 16u30 in de ateliers gourmands in Quiévrain. U ontvangt er een drankje en een hapje (om te vermijden dat u uw eigen creatie onmiddellijk opeet).

Een ideaal moment om samen plezier te maken en dingen te ontdekken en misschien zelfs interessante mensen te ontmoeten...

Atelier birthday

Is uw (b)engeltje binnenkort jarig en wilt u hem/haar een onvergetelijk en origineel feest schenken? Ook hiervoor kunt u terecht in de ateliers gourmands in Quiévrain!

Ongeacht waar uw kind op dat moment zin in heeft, hij zal sowieso de ster van de dag zijn en al zijn dromen kunnen verwezenlijken. Laat hem en zijn vrienden desserts bereiden (plezier verzekerd), terwijl ze zich kunnen uitleven tijdens allerlei verjaardagsactiviteiten. De ster van de dag verdient uiteraard een overvolle tafel (cupcakes, snoepjes, speciale verjaardagsversiering) met de allermooiste taart erop (een cake die wel een kunstwerk lijkt).

Zelf hoeft u zich nergens iets van aan te trekken en kunt u meegenieten met uw kind en zijn vrienden. Naast snoepjes en taart mag er uiteraard geen drank ontbreken. Opruimen en afwassen? Dat doen wij voor u! We vragen enkel een deelname van € 15 per kind (alles inbegrepen).

Vergeet zeker ook geen foto's te nemen van alle verrassingen die u die dag te zien krijgt.

 

En wat nog meer?

Tijdens elke schoolvakantie worden er thematische kookstages aangeboden (Italiaanse keuken, USA, carnaval enz.) voor kinderen tussen 5 en 12 jaar. Zo houdt u uw kinderen op een leuke manier bezig. Bovendien maken ze er nieuwe vriendjes en leren ze nieuwe dingen te proeven, dus alleen maar voordelen! Niemand zal zich nog vervelen tijdens de vakantie!

Contact

Rue du Chemineau, 2a
7380 Quiévrain, België
Tel. : +32 (0)478/39.18.67
Mail : traiteurlesateliersgourmands@gmail.com