Leer hoe het leven op een boerderij eraan toeging, waar alles bepaald werd door nabijheid, samenleven en solidariteit
 

Passie als leidraad

Ontmoet Ingrid en Patrick, die de boerderij na aankoop een tweede leven gaven. Geniet met hoeveel passie zij u meevoeren in de boerderij en ontdek de apparatuur, de dieren en de verschillende vormen van veeteelt. Tijdens het 2 uur durende bezoek leert u enorm veel bij en ontdekt u hoe de voeding van de dieren evolueert volgens het seizoen, hoe eten in een silo bewaard kan worden en hoe sterk het boerderijleven door regels bepaald wordt. Tijd voor een smaakvolle pauze! Geef toe dat u al de hele tijd zat te wachten tot u van al die (h)eerlijke melkproducten kon proeven: kaas, verse room, verse eieren, boter, enz.

En dan volgt nog een proeven van de yoghurt en van het roomijs (vanille, chocolade, speculaas, praliné, mokka, aardbei, pistache, chocoladestukjes, gezouten boterkaramel, framboos, “violette”, amaretto... Oei, zoveel bolletjes kunnen niet op mijn hoorntje!). Alles huisbereid, authentieker kan het niet worden! Voor slechts € 2 per persoon geniet u van een schitterende, leerrijke én lekkere ontvangst.

Een winkel voor iedereen

Nadat u deze overheerlijke producten hebt geproefd, kunt u nog eventjes naar het winkeltje bij de boerderij. Voor het koppel is de nabijheid van dit winkeltje zeer belangrijk, zodat ze rechtstreeks aan de klanten kunnen verkopen en hun klanten zelf kunnen spreken en luisteren naar hun feedback. Ook voor de klant kent het winkeltje alleen maar voordelen: een rijkdom aan producten beantwoordt aan ieders smaak en u kunt er razendsnel speciale bestellingen plaatsen. In de ferme Pype-Lievens geeft men om de andere. Daarom vindt u er ook ambachtelijke streekproducten van andere lokale producenten, zoals chocolade van chocolaterie Druart, honing van de Hauts-Pays, ambachtelijke koekjes en alcohol enz.
 
Kies zelf maar wanneer u bij Ingrid en Patrick langs wilt gaan!

Nieuwigheden!

Sinds 1 januari 2018 maakt ook Hervé, een van de zonen van Ingrid en Patrick, deel uit van de zaak. Met zijn komst zagen nieuwe projecten het levenslicht. Zo wordt er een nieuwe winkel gebouwd alsook een nieuwe melkfabriek en een melkloods. Mooie vooruitzichten dus!

Praktische info

  • Vergeet uw bezoek niet te reserveren
  • U kunt de boerderij bezoeken op dinsdag- en vrijdagnamiddag
  • Groepen van 7 tot 25 personen zijn toegelaten

Contact

Ferme Pype-Lievens
Chaussée Brunehault, 49
7387 Montignies-sur-Roc, België
Tel. : +32 (0)65/75.01.18
Gsm : +32 (0)473/96.91.82
Mail : ingrid.pype@gmail.com