Shopping - De Fijnproeverswandeling

Winkelen in Mons

2.1 km
Te voet
2h
Middelen
Repas-convivial-entre-amis.jpg
Façade-le-Marchal.JPG
ducardon-vitrine9-mons.jpg
boulangerie-thirion-facade.jpg
Façade-Mille-Saveurs.jpg
Instant-Thé-façade1.jpg
Bouledebleu--Mons (24).jpg
la-gariotte-entrée.jpg
théo-facade-exte.jpg
OBarHik-vitrineexterieure.JPG
maisondesvinsfins-enseigne2-mons.jpg
Dégustation-en-amoureux.jpg
 • Via deze winkelwandeling in het kader van “Mons, Ville du Cadeau Original” (Mons, stad van het originele geschenk), worden uw smaakpapillen verwend door deze heerlijke winkels!

  Voor de feestdagen, verjaardagen of gewoon om jezelf een plezier te doen, de stad van de Doudou wordt het hele jaar door de stad van het originele geschenk.
  De deelnemende handelszaken van Mons, die geselecteerd werden met behulp van originaliteitstests, bieden u elk minstens 3 originele geschenkideeën aan. In totaal gaat het over meer dan 250 originele geschenken! Decoratie, textiel, juwelen, bloemstukken, artisanale producten, spulletjes voor kinderen of kunstwerken, u vindt er zeker wat u zoekt voor alle smaken en budgetten.
  Hoe herken ik de deelnemende handelszaken?
  Niets is zo eenvoudig! Ze kunnen makkelijk herkend worden aan het label op hun etalages.
  We bedanken de Evenementendienst van de Stad Mons voor het bedenken van deze wandelingen in het kader van 'Mons, Ville du cadeau original'.
 • Hoogteverschil
  45.32 m
 • Documentatie
  Met GPX / KML-bestanden kunt u de route van uw wandeling naar uw GPS exporteren (of ander navigatieprogramma)
Bezienswaardigheid
1 La Fromagerie montoise - Jacquy Cange
Jacquy Cange est avant tout un homme passionné.

« Mon métier ; c’est regarder vivre un fromage et lui donner ce dont il a besoin… comme à une plante ».

Jacquy Cange met à votre service sa passion pour les fromages. il vous propose des fromages de haute qualité et qui ont été affinés avec passion et en recevant toute l’attention dont ils ont besoin...
Jacquy Cange partage également sa passion pour les fromages de tradition de haute qualité avec de nombreux chefs belges mais aussi du monde entier...
2 THIRION
In de Grand-Rue op nummer 90, vindt u bakkerij-patisserie Thirion.
Bakkerij-patisserie THIRION werd opgericht in 1927 en streeft er reeds meer dan vijf generaties lang naar harten te veroveren en een glimlach op de mensen hun gezicht te toveren door kwaliteitsproducten en een steeds ruimere service aan te bieden aan haar klanten. Hun brood wordt van bij het begin gemaakt volgens traditionele methodes. Naargelang uw leeftijd, uw verwachtingen en levenswijze raden wij u uit een ruim gamma het ideale brood aan. Alle broden hebben verschillende eigenschappen op het vlak van voedingswaarden en therapeutische eigenschappen. Maar u vindt er ook lekkere en smakelijke gebakjes die een streling zijn voor het oog én de tong.
Bakkerij-patisserie THIRION begeleidt u in elke belangrijke fase van uw leven door u taarten aan te bieden die naargelang de gelegenheid versierd worden en elk hun eigenheid hebben.
Ontdek hun “Glamour”-creaties: biscuit met witte chocolade en gepofte rijst, smeuïge witte chocolademousse, frambozencoulis en de “Piémontais”: hazelnootmeringue, lichte hazelnootmousse en chocoladeganache!

Ga nu naar rechts en loop de rue de Bertaimont uit. Ga vervolgens onmiddellijk naar links en begeef u naar nummer 66 in de rue des Arquebusiers.
3 L'INSTANT THE
In de rue des Fripiers vindt u, midden in de stad, op nummer 12 een cosy zenboetiek, “L’Instant Thé”. Een eenvoudige en leuke plek, die tegelijkertijd verfijnd maar niet stijf is. U vindt er meer dan 30 soorten thee in bulk met originele aroma's, kwaliteitskoffies, confituur en vaatwerk. Bovendien kunt u in L'instant Thé ook thee proeven!
U vindt er ook tal van geschenkideeën zoals de travel mug “Contigo” (beschikbaar in 6 kleuren); het koffertje van Palais des Thés en een theezeefje met theedoosje “Little Glisha”.

Sla rechtsaf als u buitenkomt en loop verder in de rue des Fripiers. Loop vervolgens opnieuw de rue de la Coupe in en ga naar links naar nummer 46.
4 AUX MILLE SAVEURS
In de rue des Arquebusiers vindt u op nummer 66 de winkel “Aux Mille Saveurs”, die zich al meer dan tien jaar onderscheidt door het valoriseren van artisanale kwaliteitsproducten, door zijn perfecte productkennis en voortdurende zoektocht naar originaliteit. De laatste maanden werd het gamma rum en whisky sterk uitgebreid om te beantwoorden aan de vragen van de steeds groter wordende groep liefhebbers.
Zowel het persoonlijk onthaal van de klanten, als het maken van geschenkmanden op maat van hun smaken en budget zijn erg belangrijk. U vindt er ook de
“Apéro du Dragon” een product uit het “Mons 2015”-gamma, in een gloednieuwe verpakking: een nieuw etiket en een nieuwe fles!

Neem vervolgens de rue des Arquebusiers in de richting van de Place de la Grande Pêcherie. U kunt er de Anciens Abattoirs (Oude Slachthuizen) en tijdelijke tentoonstellingen in het teken van hedendaagse plastische kunst bewonderen. Loop verder in de rue Grand Trou Oudart, waar u langs de “Ateliers de la Fucam” komt. De Ateliers, universitair centrum voor permanente vorming, bieden managements- en informaticaopleidingen aan bedrijven aan en organiseren regelmatig culturele manifestaties. Loop steeds rechtdoor in de rue Notre-Dame en sla linksaf in de rue des Fripiers. Afspraak op nummer 12.
5 LA GARIOTTE
In de rue de la Coupe vindt u op nummer 37 “La Gariotte”, een boetiek gespecialiseerd in producten uit het zuidwesten van Frankrijk.
In een erg mooi 18de-eeuws huis in de stijl van Mons kunt u zich laten verleiden door tal van verfijnde streekproducten. Op zoek naar een origineel cadeau? La Gariotte stelt heerlijke manden samen volgens uw smaak en budget, voor particulieren en bedrijven en dit voor allerlei gelegenheden. Ontdek onder andere de koffer met de Merlijn-lamp: dit is een kartonnen koffer die een Merlijn-lamp bevat en een doosje met jeneverbespoeder. Maar ook confituren om van te genieten bij het ontbijt: confituur die bereid wordt volgens de traditionele methode, in koperen kookketels, zonder kleurstoffen of bewaarmiddelen! Vergeet zeker de fruitwijnen (“fruit de vie”) niet, een creatie van Ludovic Boucart, gemaakt in de regio Hauts-Pays, in Roisin.

Loop een paar meter verder naar rechts en ga naar nummer 31.
6 Neuhaus
Partez pour un voyage gourmand à travers la légendaire épopée de Neuhaus: 28 pralines légendaires dans une élégante valisette cadeau
7 CHEZ THEO
In de rue de la Coupe, heeft u op nummer 31 afspraak bij “Chez Théo” die u tal van verse pasta's, charcuterie, kazen en desserten uit Italië aanbiedt. De beste Italiaanse streekproducten voor u geselecteerd. U kan zelf de samenstelling kiezen en u betaalt per gewicht. Laat u verleiden door één van volgende producten, speciaal voor u uitgezocht: biologische rijst die 1 jaar in de kelder bewaard werd voor verfijnde risotto's uit de Po-vallei, balsamicoazijn in sprayvorm van 8 jaar oud en een heerlijke grappa met witte en melkchocolade.

Neem opnieuw de rue de la Coupe tot aan de Grote Markt. Neem de eerste straat rechts. U bevindt zich in de rue de la Clé, die volledig heraangelegd werd.
45 meters hoogteverschil
 • Starthoogte : 46 m
 • Aankomsthoogte : 46 m
 • Maximale hoogte : 54 m
 • Minimale hoogte : 31 m
 • Totaal positief hoogteverschil : 45 m
 • Totaal negatief hoogteverschil : -45 m
 • Maximaal positief hoogteverschil : 7 m
 • Maximaal negatief hoogteverschil : -8 m