Zie foto's (12)

Shopping - De Fijnproeverswandeling

Winkelen in Mons

2.1 km
Te voet
2h
Gemiddeld
 • Via deze winkelwandeling in het kader van “Mons, Ville du Cadeau Original” (Mons, stad van het originele geschenk), worden uw smaakpapillen verwend door deze heerlijke winkels!

 • Voor de feestdagen, verjaardagen of gewoon om jezelf een plezier te doen, de stad van de Doudou wordt het hele jaar door de stad van het originele geschenk.
  De deelnemende handelszaken van Mons, die geselecteerd werden met behulp van originaliteitstests, bieden u elk minstens 3 originele geschenkideeën aan. In totaal gaat het over meer dan 250 originele geschenken! Decoratie, textiel, juwelen, bloemstukken, artisanale producten, spulletjes voor kinderen of kunstwerken, u vindt er zeker wat u...
  Voor de feestdagen, verjaardagen of gewoon om jezelf een plezier te doen, de stad van de Doudou wordt het hele jaar door de stad van het originele geschenk.
  De deelnemende handelszaken van Mons, die geselecteerd werden met behulp van originaliteitstests, bieden u elk minstens 3 originele geschenkideeën aan. In totaal gaat het over meer dan 250 originele geschenken! Decoratie, textiel, juwelen, bloemstukken, artisanale producten, spulletjes voor kinderen of kunstwerken, u vindt er zeker wat u zoekt voor alle smaken en budgetten.
  Hoe herken ik de deelnemende handelszaken?
  Niets is zo eenvoudig! Ze kunnen makkelijk herkend worden aan het label op hun etalages.
  We bedanken de Evenementendienst van de Stad Mons voor het bedenken van deze wandelingen in het kader van 'Mons, Ville du cadeau original'.
 • Hoogteverschil
  45.32 m
 • Documentatie
  Met GPX / KML-bestanden kunt u de route van uw wandeling naar uw GPS exporteren (of ander navigatieprogramma)
Bezienswaardigheid
1 THIRION
In de Grand-Rue op nummer 90, vindt u bakkerij-patisserie Thirion.
Bakkerij-patisserie THIRION werd opgericht in 1927 en streeft er reeds meer dan vijf generaties lang naar harten te veroveren en een glimlach op de mensen hun gezicht te toveren door kwaliteitsproducten en een steeds ruimere service aan te bieden aan haar klanten. Hun brood wordt van bij het begin gemaakt volgens traditionele methodes. Naargelang uw leeftijd, uw verwachtingen en levenswijze raden wij u uit een ruim gamma het ideale brood aan. Alle broden hebben verschillende eigenschappen op het vlak van voedingswaarden en therapeutische eigenschappen. Maar u vindt er ook lekkere en smakelijke gebakjes die een streling zijn voor het oog én de tong.
Bakkerij-patisserie THIRION begeleidt u in elke belangrijke fase van uw leven door u taarten aan te bieden die naargelang de gelegenheid versierd worden en elk hun eigenheid hebben.
Ontdek hun “Glamour”-creaties: biscuit met witte chocolade en gepofte rijst, smeuïge witte chocolademousse, frambozencoulis en de “Piémontais”: hazelnootmeringue, lichte hazelnootmousse en chocoladeganache!

Ga nu naar rechts en loop de rue de Bertaimont uit. Ga vervolgens onmiddellijk naar links en begeef u naar nummer 66 in de rue des Arquebusiers.
2 LA GARIOTTE
In de rue de la Coupe vindt u op nummer 37 “La Gariotte”, een boetiek gespecialiseerd in producten uit het zuidwesten van Frankrijk.
In een erg mooi 18de-eeuws huis in de stijl van Mons kunt u zich laten verleiden door tal van verfijnde streekproducten. Op zoek naar een origineel cadeau? La Gariotte stelt heerlijke manden samen volgens uw smaak en budget, voor particulieren en bedrijven en dit voor allerlei gelegenheden. Ontdek onder andere de koffer met de Merlijn-lamp: dit is een kartonnen koffer die een Merlijn-lamp bevat en een doosje met jeneverbespoeder. Maar ook confituren om van te genieten bij het ontbijt: confituur die bereid wordt volgens de traditionele methode, in koperen kookketels, zonder kleurstoffen of bewaarmiddelen! Vergeet zeker de fruitwijnen (“fruit de vie”) niet, een creatie van Ludovic Boucart, gemaakt in de regio Hauts-Pays, in Roisin.

Loop een paar meter verder naar rechts en ga naar nummer 31.
3 Neuhaus
Partez pour un voyage gourmand à travers la légendaire épopée de Neuhaus: 28 pralines légendaires dans une élégante valisette cadeau
4 CHEZ THEO
In de rue de la Coupe, heeft u op nummer 31 afspraak bij “Chez Théo” die u tal van verse pasta's, charcuterie, kazen en desserten uit Italië aanbiedt. De beste Italiaanse streekproducten voor u geselecteerd. U kan zelf de samenstelling kiezen en u betaalt per gewicht. Laat u verleiden door één van volgende producten, speciaal voor u uitgezocht: biologische rijst die 1 jaar in de kelder bewaard werd voor verfijnde risotto's uit de Po-vallei, balsamicoazijn in sprayvorm van 8 jaar oud en een heerlijke grappa met witte en melkchocolade.

Neem opnieuw de rue de la Coupe tot aan de Grote Markt. Neem de eerste straat rechts. U bevindt zich in de rue de la Clé, die volledig heraangelegd werd.
45 meters hoogteverschil
 • Starthoogte : 46 m
 • Aankomsthoogte : 46 m
 • Maximale hoogte : 54 m
 • Minimale hoogte : 31 m
 • Totaal positief hoogteverschil : 45 m
 • Totaal negatief hoogteverschil : -45 m
 • Maximaal positief hoogteverschil : 7 m
 • Maximaal negatief hoogteverschil : -8 m