Zie foto's (3)

Quiévrain, naar de uithoeken van het land

Te voet in Quiévrain
10.2 km
Te voet
4h
Gemiddeld
 • Een tocht die het spoor van de rijke geschiedenis van deze grensstreek volgt.

  We verlaten Quiévrain langs de RAVeL, een oude spoorlijn die in de 19de en aan het begin van de 20ste eeuw de economische ader vormde van de Borinage. Hier werden de kolen getransporteerd. Ter hoogte van een windmolenpark splitst de tocht af in de richting van de Hauts-Pays. De vlaggen in het landschap geven het monument aan ter herdenking van de vreselijke slag van Audregnies in augustus 1914. Dit is Audregnies...
  Een tocht die het spoor van de rijke geschiedenis van deze grensstreek volgt.

  We verlaten Quiévrain langs de RAVeL, een oude spoorlijn die in de 19de en aan het begin van de 20ste eeuw de economische ader vormde van de Borinage. Hier werden de kolen getransporteerd. Ter hoogte van een windmolenpark splitst de tocht af in de richting van de Hauts-Pays. De vlaggen in het landschap geven het monument aan ter herdenking van de vreselijke slag van Audregnies in augustus 1914. Dit is Audregnies met zijn prachtige plein met bomen, het grootste in België. Bakkerij Dufrasnes heeft zich perfect in dit dorpje geïntegreerd. Met een heerlijk ambachtelijk brood in onze rugzak voor de picknick trekken we naar de uithoeken van het land langs een eeuwenoude weg, een van de zeven steenwegen van Brunehaut die in de middeleeuwen een deel van Europa doorkruisten. Toen al waren de volkeren met elkaar verbonden... En Quiévrain, vlakbij Frankrijk, ligt op een kruispunt van deze wegen.
 • Hoogteverschil
  65.18 m
 • Documentatie
  Met GPX / KML-bestanden kunt u de route van uw wandeling naar uw GPS exporteren (of ander navigatieprogramma)
Bezienswaardigheid
1 Boulangerie Dufrasnes
De op steen gebakken broden met granen hullen de prachtige place d’Audregnies in een heerlijke geur. De 50 jaar ervaring van bakker Dufrasnes proef je in zijn ambachtelijke taartjes en koffiekoeken. Niemand kan daaraan weerstaan... Dagelijks geopend.
Place d’Audregnies, 63
7382 Audregnies
Tél. +32(0)65/43.07.69
2 Taverne Le Silly
Le Silly is één van die adresjes waar iedereen zich meteen thuis voelt... Deze taverne is een de vaandeldragers van het Belgische bier, want er worden meer dan 100 referenties geschonken. Deze keuze is bovendien uitmuntend... De ambachtelijke bieren zijn tegelijkertijd hun sterke en hun zwakke punt. Sterk in hun kwaliteit, zwak in hun eerder beperkte productie. We vinden hier steevast pareltjes die worden aangeraden door de patron, een echte kenner en charmeur eerste klas... Geïnformeerde toeristen en fijnproevers proeven in Silly de aroma’s van bieren die eerder naar bloemen of fruit neigen dan wel uitgesproken bitter zijn. De Franse keuken wordt hier à la carte geserveerd en gaat wonderwel samen met dit gerstenat: hier wordt bier geschonken als ware het een oude wijn.
Open van dinsdag tot donderdag van 10u30 tot 22u. Op vrijdag en zaterdag van 11u tot 23u.
Rue Tour Sainte Barbe, 8
7380 Quiévrain
Tél. +32(0)65/43.02.79
www.lesilly.com
65 meters hoogteverschil
 • Starthoogte : 32 m
 • Aankomsthoogte : 32 m
 • Maximale hoogte : 66 m
 • Minimale hoogte : 31 m
 • Totaal positief hoogteverschil : 65 m
 • Totaal negatief hoogteverschil : -65 m
 • Maximaal positief hoogteverschil : 8 m
 • Maximaal negatief hoogteverschil : -8 m