eolienne.jpg

Quévy-le-petit, waarheen de wind ons waait

Gastronomisch ,  Te voet in Quévy-le-Petit
8.4 km
Te voet
2h 10min
Makkelijk
 • Het zachte reliëf van het grondgebied van Quévy nodigt u uit om deze prachtige streek waar men wijn produceert te doorkruisen!

  De tijd verstrijkt hier vreedzaam. Hoe ver lijkt de stress van de grote steden wel niet bij het binnenkomen van het dorpje Quévy-le-Petit. De reisroute loopt doorheen dit vredige platteland via een prachtige wegje naar Bougnies: dit is het gedroomde landelijke tafereel, vol harmonie en rust. De paden en wegen banen zich een weg doorheen de akkers van deze landelijke...
  Het zachte reliëf van het grondgebied van Quévy nodigt u uit om deze prachtige streek waar men wijn produceert te doorkruisen!

  De tijd verstrijkt hier vreedzaam. Hoe ver lijkt de stress van de grote steden wel niet bij het binnenkomen van het dorpje Quévy-le-Petit. De reisroute loopt doorheen dit vredige platteland via een prachtige wegje naar Bougnies: dit is het gedroomde landelijke tafereel, vol harmonie en rust. De paden en wegen banen zich een weg doorheen de akkers van deze landelijke streek. Het kleurenpalet strekt zich uit tot voorbij de horizon. De windturbines staan elegant maar zonder ophouden te draaien. We volgen hun schaduw tot aan het Domaine du Chant d’Éole dat opdoemt temidden van de velden. We gaan over de kalkgrond langs de Chardonnay-druivenranken. Op het einde staat de kerk van Quévy le-Petit als een baken tegen de okergele achtergrond van de gewassen.
 • Hoogteverschil
  115.56 m
 • Documentatie
  Met GPX / KML-bestanden kunt u de route van uw wandeling naar uw GPS exporteren (of ander navigatieprogramma)
Bezienswaardigheid
1 Domaine du Chant d'Éole
De klimaatsverandering kan soms ook positieve gevolgen hebben... We kunnen nu in België wijn maken, bijvoorbeeld in Quévy. Filip Remue, een Belg uit de Champagnestreek, zocht een goed gelegen stuk grond: in Quévy vond hij waar hij van droomde. In 2011 werden de eerste Chardonnay-ranken geplant. Twee jaar later volgde de oogst die er heel mooi uitzag. Het Domein ontstond in 2015. Het is gebouwd in een windmolenpark waar aan de voet wijnranken van Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Blanc groeien. Ook de windmolens vervullen hier een gunstige rol... Hier komt de vorst pas erg laat door de zachte lucht die door de vleugels van de windmolens wordt aangevoerd. Dankzij de kalkgrond en de ideale ligging van de flanken maakt men hier een brut blanc de blancs en brut rosé van topkwaliteit. Achter deze flessen gaan veel geduldig werk en vakkennis schuil. Deze wijnen zijn ook de mooiste ambassadeurs van een waardevolle streek: op twee jaar tijd had le Domaine du Chant d’Eole zijn adelbrieven verdiend.
Het Domaine is geopend op woensdag en donderdag van 10u tot 17u. Op vrijdag en zaterdag van 10u tot 18u.
Grand Route, 58
7040 Quévy-le-Grand
Tél. +32(0)65/22.05.00
www.chantdeole.be
2 Boulangerie le P’tit Pierre
Pierre Genin maakt voor u speciale broodjes, rijsttaart met artisanale rijstpudding en frangipanegebak met appel en peer. Een must alvorens naar Quévy te wandelen!
Open op zaterdag van 7u30 tot 16u en op zondag van 7u30 tot 12u.
Rue Grande ,58
7040 Genly
Tél. +32(0)65/56.87.20
3 Boucherie du Monument
Vincent en Sabine bereiden op ambachtelijke manier allerlei soorten fijne vleeswaren en gerechten.
Rue de Frameries, 40
7040 Quévy-le-Petit
Tél. +32(0)65/56.85.56
116 meters hoogteverschil
 • Starthoogte : 75 m
 • Aankomsthoogte : 74 m
 • Maximale hoogte : 113 m
 • Minimale hoogte : 63 m
 • Totaal positief hoogteverschil : 116 m
 • Totaal negatief hoogteverschil : -117 m
 • Maximaal positief hoogteverschil : 14 m
 • Maximaal negatief hoogteverschil : -21 m