Zie foto's (2)

Quaregnon, een rijk erfgoed

Gastronomisch ,  Te voet in Quaregnon
7.3 km
Te voet
1h 30min
Makkelijk
 • Een tocht door stedelijk gebied dat toch qua charme niet moet onderdoen bij het beklimmen van de slakkenberg van La Flache.

  Op maandag hult Quaregnon zich in duizenden geuren en kleuren: dan is het markt! De kraampjes brengen Italiaanse, Marokkaanse of Turkse maar bovenal heerlijk geurende waar aan de man. Hier klopt het hart van het zuiden enigszins. Vanaf de Grand Place waar nog het oude traject van de kerk is uitgetekend wandelen we door de straten die een interessant, architecturaal...
  Een tocht door stedelijk gebied dat toch qua charme niet moet onderdoen bij het beklimmen van de slakkenberg van La Flache.

  Op maandag hult Quaregnon zich in duizenden geuren en kleuren: dan is het markt! De kraampjes brengen Italiaanse, Marokkaanse of Turkse maar bovenal heerlijk geurende waar aan de man. Hier klopt het hart van het zuiden enigszins. Vanaf de Grand Place waar nog het oude traject van de kerk is uitgetekend wandelen we door de straten die een interessant, architecturaal erfgoed prijsgeven. Zoals het gemeentehuis dat in 1939 werd gebouwd naast de toren van de gotische kerk uit de 15de eeuw. We bestijgen, of beklimmen liever de slakkenberg van La Flache met meer dan 100 m hoogte. Boven heb je een prachtig 360° zicht tot meer dan 30 km ver! Zo zien we bijvoorbeeld goed hoe groot Le Grand-Hornu wel is. Bij onze terugkeer komen we langs het indrukwekkende stadion van Louis Pierard dat in 1946 werd opgetrokken. We gaan terug naar het centrum van Quaregnon waar we genieten van een petit Craquegnon (kaas).
 • Hoogteverschil
  107.25 m
 • Documentatie
  Met GPX / KML-bestanden kunt u de route van uw wandeling naar uw GPS exporteren (of ander navigatieprogramma)
Bezienswaardigheid
1 Le Craquegnon
In Le Craquegnon vindt u de rijkdom van de hoevegeiten die afkomstig zijn uit alle uithoeken van Frankrijk en België. Ook de kaas van koemelk laat zich hier niet onbetuigd met heerlijke hoevekaasjes uit Mouligneau, vlakbij Chimay, of uit Soignies. De origineelste kaas is hier ongetwijfeld de craquegnon die met zijn oranje korst de voorouder van de maroilles is. Deze kaas rijpt vier maanden lang in een vochtige kelder en wordt er gewassen met gezouten water. Hij heeft de sterke smaak van zijn streek van herkomst, l’Avesnois.
Open dinsdag tot vrijdag van 9u tot 18u en op zaterdag van 9u tot 16u.
Rue du Village, 143
7390 Quaregnon
Tél. +32 (0)65/77.00.07
107 meters hoogteverschil
 • Starthoogte : 40 m
 • Aankomsthoogte : 40 m
 • Maximale hoogte : 94 m
 • Minimale hoogte : 30 m
 • Totaal positief hoogteverschil : 107 m
 • Totaal negatief hoogteverschil : -107 m
 • Maximaal positief hoogteverschil : 38 m
 • Maximaal negatief hoogteverschil : -34 m