Zie foto's (4)

Montignies-sur-Roc, levensvreugde

Gastronomisch ,  Te voet in Montignies-sur-Roc
12.0 km
Te voet
4h
Uitdagend
 • De glooiende heuvels omgeven Montignies-sur-Roc, een landelijke streek waar men de levensvreugde van de Hauts-Pays leert kennen.

  Vanop het dorpsplein nemen we de verharde weg naar de wegen van de Hauts-Pays. Ver van de steden en de zware industrie kunnen we volop ademhalen. In Autreppe doemen de heuvels en het bos al op aan de horizon. We komen via de Honnelle de vallei binnen. Na een steile afdaling komen we aan bij de Caillou qui Bique, de legendarische rots waar dichter Emile Verhaeren...
  De glooiende heuvels omgeven Montignies-sur-Roc, een landelijke streek waar men de levensvreugde van de Hauts-Pays leert kennen.

  Vanop het dorpsplein nemen we de verharde weg naar de wegen van de Hauts-Pays. Ver van de steden en de zware industrie kunnen we volop ademhalen. In Autreppe doemen de heuvels en het bos al op aan de horizon. We komen via de Honnelle de vallei binnen. Na een steile afdaling komen we aan bij de Caillou qui Bique, de legendarische rots waar dichter Emile Verhaeren zo graag kwam verpozen. We volgen opnieuw de loop van de rivier tot aan de RAVeL. Deze brengt ons aan de ingang van Audregnies. Een kleine omweg langs een geheim pad brengt ons naar de brasserie de l’Abbaye des Rocs en het kleine winkeltje van de hoeve Pype-Lievens die heerlijke witte kazen, camembert en yoghurt produceert. Hier wordt u met de glimlach welkom geheten door de producenten, geheel in harmonie met de gastvrije kant van het Parc Naturel des Hauts-Pays.
 • Hoogteverschil
  250.96 m
 • Documentatie
  Met GPX / KML-bestanden kunt u de route van uw wandeling naar uw GPS exporteren (of ander navigatieprogramma)
Bezienswaardigheid
1 Brasserie de l'Abbaye des Rocs
Het rijk vertakte netwerk van beekjes zette er de bewoners al van oudsher toe aan om molens te bouwen. Vele daarvan zijn ondertussen al weer verdwenen maar in Audregnies is één van deze gebouwen uit de 12de eeuw het gastencentrum geworden van de Brasserie de l’Abbaye des Rocs. We konden geen betere plaats vinden om dit biertje voor te stellen dat afkomstig is van de eerste Belgische microbrouwerij. Nathalie frist ons geheugen op: “Mijn grootvader had zijn bier in 1979 op de markt gebracht, en wij waren de enige...” De brouwketels staan nog altijd hoog bij Montignies-sur- Roc waar het pure bronwater wordt geput. Even puur als de bieren van L’Abbaye des Rocs. ”Wij gebruiken enkel natuurlijk en voor zover mogelijk ook lokale producten, zoals Belgische hop”, vertelt Nathalie er nog bij. Bezoek aan de brouwerij enkel mogelijk op afspraak.
Chaussée Brunehault, 14
7382 Audregnies
Tél . +32(0)65/75.59.99
www.abbaye-des-rocs.com
251 meters hoogteverschil
 • Starthoogte : 97 m
 • Aankomsthoogte : 97 m
 • Maximale hoogte : 115 m
 • Minimale hoogte : 48 m
 • Totaal positief hoogteverschil : 251 m
 • Totaal negatief hoogteverschil : -251 m
 • Maximaal positief hoogteverschil : 35 m
 • Maximaal negatief hoogteverschil : -36 m