Zie foto's (4)

Montignies-sur-roc, de route van de fijnproevers

Per fiets ,  Gastronomisch in Montignies-sur-Roc
43.3 km
Per fiets
4h
Uitdagend
 • Fietstocht doorheen het Haut-Pays waarbij we halt houden bij vermaarde producenten.

  Vanop het plein dalen we af in de landelijke vallei gevormd door de Petite Honnelle. Na een kleine helling zien we de prachtige place d’Audregnies. Een ideale gelegenheid om even binnen te wandelen bij boulangerie artisanale Dufrasnes en te proeven van de heerlijke op steen gebakken broodjes. De route van de smaak gaat verder richting Wihéries. Daar is er nog een bakkerij die een omweg waard is. Bij Joël en...
  Fietstocht doorheen het Haut-Pays waarbij we halt houden bij vermaarde producenten.

  Vanop het plein dalen we af in de landelijke vallei gevormd door de Petite Honnelle. Na een kleine helling zien we de prachtige place d’Audregnies. Een ideale gelegenheid om even binnen te wandelen bij boulangerie artisanale Dufrasnes en te proeven van de heerlijke op steen gebakken broodjes. De route van de smaak gaat verder richting Wihéries. Daar is er nog een bakkerij die een omweg waard is. Bij Joël en Christine, Place du jeu de balle, halen we een ambachtelijk gebakje: ook de fietser is een levensgenieter... De RAVeL brengt ons als een prachtige, groene stroom snel naar Quiévrain. We versterken de innerlijke mens bij ®Bistrot de Terroir, l’Estaminet en gaan daarna verder naar Angreau voor een ontmoeting met een van de meesters van de smaak, chocolatier Druart. Vanuit Roisin volgen we een kleine omweg naar Meaurain, het land van de bijen. Kort na Autreppe volgt de route de toppen naar Onnezies, waar we genieten van het zalige avondlicht.
 • Hoogteverschil
  327.2 m
 • Documentatie
  Met GPX / KML-bestanden kunt u de route van uw wandeling naar uw GPS exporteren (of ander navigatieprogramma)
Bezienswaardigheid
1 Chocolaterie Druart
Camille Druart is al 30 jaar actief in haar chocolaterie. Ze innoveert er en ontwikkelt nieuwe recepten waarbij ze handig omspringt met ingrediënten die zorgen voor een verfijnde smaak en de krachtige smaak van chocolade die altijd de bovenhand moet krijgen. Ze kreeg haar passie met de paplepel mee van haar moeder die al met dit heerlijke ingrediënt werkte. Camille voelde meer voor een carrière als chef-kok. Toch liet ze haar veelbelovende loopbaan links liggen om alleen in haar chocolaterie te gaan werken. “Er waren toen geen scholen of boeken over chocolade, zo herinnert ze ons... Alleen op basis van positieve en negatieve ervaringen kon ik vooruitgaan. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe smaken... “. Zoals haar collectie chocolaatjes op basis van whisky die we met grote ogen proeven... “Ik heb geëxperimenteerd met armagnac of cognac maar dat leverde geen uitzonderlijke smaken op. Toen kreeg ik dankzij een vriend het idee om de beste whisky’s met chocolade te combineren. Bij deze buitengewone malts, waaronder zelfs een Japanse fles, vond ik wat ik nodig had. Het resultaat is een aardse smaak met typische geuren en smaken, zoals die van aarde, leer of champignon. De combinatie moet altijd harmonieus zijn, nooit agressief en de smaak van de chocolade moet duidelijk naar buiten komen”. Van verre reizen bracht ze zeldzame specerijen met zich mee. Zoals deze vanille uit Madagaskar die op natuurlijke manier van een suikerlaagje werd voorzien of deze kruidnagels, de beste ter wereld, afkomstig uit Sri Lanka. Als specerijen en chocolade muzieknoten zijn, is de praline de harmonie: autodidact Camille Druart is een dirigent van smaken geworden.
Geopend door de week van 9u tot 12u en van 14u tot 17u. Op zaterdag van 10u tot 12u30. Gesloten op vrijdag en zondag.
Rue de Boughors, 13
7387 Angreau
Tél. +32(0)65/75.95.21
www.chocolat.be
327 meters hoogteverschil
 • Starthoogte : 91 m
 • Aankomsthoogte : 91 m
 • Maximale hoogte : 110 m
 • Minimale hoogte : 30 m
 • Totaal positief hoogteverschil : 327 m
 • Totaal negatief hoogteverschil : -327 m
 • Maximaal positief hoogteverschil : 58 m
 • Maximaal negatief hoogteverschil : -31 m