Zie foto's (2)

Lombise, langs de dorpjes

Gastronomisch ,  Te voet in Lombise
11.0 km
Te voet
3h 30min
Gemiddeld
 • Een tocht vanuit de dorpjes van Lens doorheen een vreedzame streek.

  Het vredige dorpje Lombise beschikt over een rijk architecturaal erfgoed, zoals het kasteel in klassieke stijl uit 1763 of het koetsiershuis in Lodewijk de 16destijl dat nu een vermaard restaurant is geworden. Terwijl we langs het grote domein wandelen, komen we aan bij Ann Douteur: een unieke gelegenheid om enkele pralines mee te nemen voor onderweg... De veldwegen tonen ons de weidse landschappen. In de verte zien we al...
  Een tocht vanuit de dorpjes van Lens doorheen een vreedzame streek.

  Het vredige dorpje Lombise beschikt over een rijk architecturaal erfgoed, zoals het kasteel in klassieke stijl uit 1763 of het koetsiershuis in Lodewijk de 16destijl dat nu een vermaard restaurant is geworden. Terwijl we langs het grote domein wandelen, komen we aan bij Ann Douteur: een unieke gelegenheid om enkele pralines mee te nemen voor onderweg... De veldwegen tonen ons de weidse landschappen. In de verte zien we al de klokkentoren van het volgende dorp: Cambron-Saint-Vincent ligt wat lager, niet ver van de Oostelijke Dender. Vanuit het centrum houden we een kleine omweg om een oude molen te gaan bekijken die dateert uit de 19de eeuw. Sinds 1950 draait het grote rad niet meer maar vroeger werden hier vijf ton graan per dag geproduceerd... Tenslotte nodigt Lens u uit om kennis te maken met verschillende producenten zoals de uitstekende producten van de Ferme Raucq of Ferme Jauniaux; daarnaast vergeten we ook de streekproducten niet uit het Atelier de Christine et Pascal (Lombise) of de winkel Au fil des saisons in Lens.
 • Hoogteverschil
  102.27 m
 • Documentatie
  Met GPX / KML-bestanden kunt u de route van uw wandeling naar uw GPS exporteren (of ander navigatieprogramma)
Bezienswaardigheid
1 A-Chocola
Uit de fijnproeversogen van Ann straalt de leifde voor de chocolade. “Als kind hield ik al veel van chocolade. Samen met mijn moeder ging ik regelmatig naar de dorpsbakker die zijn eigen chocolade maakte. Ze vertelde me dat ik zodra ik mijn tanden erin zette, het onderscheid kon maken tussen de verschillende subtiele smaken...“ Chocolatier zijn is vooral een creatief beroep. “Dat ligt me wel... Dankzij het advies van de grote chefs met wie ik samenwerk, zoek ik voortdurend nieuwe smaken.” Deze creativiteit kon ze niet meer kwijt in haar vorige job als scheikundige in een grote onderneming. In het vredige Lombise kon ze herbronnen en vond ze een nieuwe manier van leven: “wat een verschil in levenskwaliteit in vergelijking met mijn tijd in Vlaanderen toen ik als op vier gamma’s.” De mooiste erkenning is dat grote chef-koks kiezen voor deze chocolaatjes om ze als dessert of bij de koffie te serveren. En ze geeft het toe: “ik speel eigenlijk met de chocolade, het voelt niet als werken... En ik proef nog altijd met plezier”, vertrouwt Ann ons toe, met een ondeugende fonkeling in.

Open van woensdag tot vrijdag van 14u tot 19u.
Op zaterdag van 10u30 tot 18u.
Op zondag van 10u tot 12u30.
Rue flotte à Parois, 13 - 7870 Lombise
Tél. +32 (0)68/65.61.95
www.a-chocola.com
2 Café Lombise Express
Zoekt u een plaatsje om iets te drinken na deze mooie tocht? In café Lombise Express heerst een uiterst sympathieke sfeer.
Dagelijks geopend van 12u30 tot 23 uur.
Gesloten op donderdag.
Rue Flotte à Parois, 17
7870 Lombise
Tél. +32(0)68/33.87.24
3 Door de seizoenen heen
Deze tuinbouwer kweekt en oogst de groenten en het fruit volgens de seizoenen. Vanzelfsprekend is er van chemische producten hier geen sprake. Dankzij de samenwerking met andere producenten die dezelfde waarden erop na houden als “Au Fil des Saisons” kunt u kiezen uit een volledig assortiment van streekproducten.
Open op maandag van 14u30 tot 18u30.
Op woensdag, vrijdag en zaterdag van 9u30 tot 12u30 en van 14u30 tot 18u30.
Op zondag van 9u30 tot 12u30.
Rue du Thy, 23
7870 Lens
GSM. +32(0)477 27 35 56
www.les-saisons.be
102 meters hoogteverschil
 • Starthoogte : 65 m
 • Aankomsthoogte : 64 m
 • Maximale hoogte : 82 m
 • Minimale hoogte : 53 m
 • Totaal positief hoogteverschil : 102 m
 • Totaal negatief hoogteverschil : -103 m
 • Maximaal positief hoogteverschil : 10 m
 • Maximaal negatief hoogteverschil : -11 m