Zie foto's (3)

Lens - Het land van Corentin

Per fiets in Lens
22.4 km
Per fiets
2h 10min
Makkelijk
 • Ten noorden van Mons ligt er rondom Lens een mooi en rustig stukje platteland waar het heerlijk fietsen is.

  Zodra de laatste huizen van Lens achter ons liggen, duiken we onmiddellijk het platteland in. Vanaf de verkavelingswegen hebben we een mooi zicht op het landschap. We rijden hier langs alleenstaande hoeves en kapelletjes. Maar dit platteland bruist echt wel van het leven. De producenten, die zich in verenigingen hebben geassocieerd, verkopen heerlijke streekgerechten: de 'panier...
  Ten noorden van Mons ligt er rondom Lens een mooi en rustig stukje platteland waar het heerlijk fietsen is.

  Zodra de laatste huizen van Lens achter ons liggen, duiken we onmiddellijk het platteland in. Vanaf de verkavelingswegen hebben we een mooi zicht op het landschap. We rijden hier langs alleenstaande hoeves en kapelletjes. Maar dit platteland bruist echt wel van het leven. De producenten, die zich in verenigingen hebben geassocieerd, verkopen heerlijke streekgerechten: de 'panier Lensois' telt zo'n vijftien producenten uit de gemeente. Kort voorbij een gigantisch veld ligt Bauffe. Het plein ligt er verlaten bij, nu de winkels die eertijds voor leven in het dorp zorgden, hun deuren hebben gesloten. Langs het schitterende dierenpark Pairi Daiza zijn we even in Picardië: een niet te missen halte! De weg terug loopt langs landschappen die ons bekend voorkomen, omdat het leven op dit platteland al in schetsen is gegoten! We kennen het uit de stripverhalen van de talentvolle tekenaar Paul Cuvelier, een kind van de streek. Deze kunstenaar heeft de landschappen rond Lens vereeuwigd.
Bezienswaardigheid
1 Dorpsplein
Een dorpsplein niet te missen
2 Pairi Daiza
Natuurpark
3 Oude molen van Cambron-Saint-Vincent
De oude molen van Cambron-Saint-Vincent werd in twee afzonderlijke delen gebouwd. Dit omdat het noordelijke deel in eik is gebouwd en het andere deel in dennenhout. Het deel uit dennenhout stamt uit 1800 terwijl het eiken gedeelte van na de oorlog van 1870 dateert. De oude molen heeft verschillende eigenaars gekend. In de molen werden alle graansoorten gemalen, met een dagelijkse graanproductie van vijf ton. Sinds 1950 is de molen niet meer actief en vandaag kent hij geen bestemming meer.
Bron: www.lens.be
104 meters hoogteverschil
 • Starthoogte : 64 m
 • Aankomsthoogte : 64 m
 • Maximale hoogte : 81 m
 • Minimale hoogte : 52 m
 • Totaal positief hoogteverschil : 104 m
 • Totaal negatief hoogteverschil : -104 m
 • Maximaal positief hoogteverschil : 14 m
 • Maximaal negatief hoogteverschil : -14 m