caillou qui bique.jpg

Honnelles - In de voetsporen van een dichter

Per fiets in Honnelles
20.8 km
Per fiets
2h 20min
Gemiddeld
 • De dichter Emile Verhaeren trok zich graag terug in Les Hauts-Pays, een lieflijke streek waar het zeer aangenaam wandelen en fietsen is.

  Ten zuidwesten van Mons ligt een landelijke streek die de fietser hartelijk ontvangt: welkom in Les Hauts-Pays! Het zacht glooiende reliëf van deze weinig verstedelijkte streek ademt rust en kalmte. Vertrek te Audregnies en zijn mooie plein, waar de weg weer aansluit op de RAVeL, die iets voorbij Onnezies wordt onderbroken. Daar begint een meer bosrijk...
  De dichter Emile Verhaeren trok zich graag terug in Les Hauts-Pays, een lieflijke streek waar het zeer aangenaam wandelen en fietsen is.

  Ten zuidwesten van Mons ligt een landelijke streek die de fietser hartelijk ontvangt: welkom in Les Hauts-Pays! Het zacht glooiende reliëf van deze weinig verstedelijkte streek ademt rust en kalmte. Vertrek te Audregnies en zijn mooie plein, waar de weg weer aansluit op de RAVeL, die iets voorbij Onnezies wordt onderbroken. Daar begint een meer bosrijk parcours richting de "Caillou-qui-Bique". In de zomer levert dit pad weinig problemen op maar in de winter verandert het vaak in een slijkpad, dat voor de fietsers een hele uitdaging is. Even voorbij de 'espace Emile Verhaeren', liggen langs de route tal van mooie dorpjes. Roisin, Meaurain of Autreppe, dorpsnamen die Les Hauts-Pays bezingen, een weinig gekende streek met heel wat schitterende en romantische landschappen. Vanaf Montignies-sur-Roc loopt de smalle route richting kasteel en vijver, die perfect in harmonie zijn met het landschap. We fietsen langs bosjes en weiden, te midden van een schilderachtig plattelandslandschap waar alles
  harmonie en rust uitstraalt, een sfeer die Verhaeren zo mooi heeft verwoord ...
Bezienswaardigheid
1 Audregnies
Met zijn fraaie plein, dat van alle pleinen in België het meeste bomen telt.
2 Caillou-qui-Bique
Een legendarische rots waar Emile Verhaeren graag ging wandelen.
3 De museale ruimte Emile Verhaeren
In dit museum leren we dit boegbeeld van de symbolistische beweging beter kennen. De dichter omringde zich graag met kunstenaars en schrijvers uit die periode. Zo zijn er behalve werken van Signac en Seurat ook geschriften van Rodenbach of Verlaine te zien.
4 Het lieftallige dorpje Montignies-Sur-Roc
Een mooi architecturaal geheel met het kasteel van la Motte, dat langs het riviertje de Petite Honnelle ligt.
208 meters hoogteverschil
 • Starthoogte : 59 m
 • Aankomsthoogte : 58 m
 • Maximale hoogte : 106 m
 • Minimale hoogte : 51 m
 • Totaal positief hoogteverschil : 208 m
 • Totaal negatief hoogteverschil : -209 m
 • Maximaal positief hoogteverschil : 35 m
 • Maximaal negatief hoogteverschil : -35 m