Zie foto's (3)

Hensies, het vogelparadijs

Gastronomisch ,  Te voet in Hensies
4.3 km
Te voet
1h 10min
Makkelijk
 • Bij het binnenkomen van deze natuurpracht is het moeilijk te geloven dat dit ooit een industriële site was.

  Het is een mooi verhaal dat ons eraan herinnert dat de natuur vaak de sterkste partij is. Dit prachtige reservaat was aanvankelijk een mijnsite die in de jaren zeventig verzakt is. De bosjes en velden raakten ondergelopen en de ruimtes tussen de vochtige en droge zones ontwikkelden zich tot rietvelden en moerasachtige bossen. Vandaag vormen deze moerassen het grootste ornithologische...
  Bij het binnenkomen van deze natuurpracht is het moeilijk te geloven dat dit ooit een industriële site was.

  Het is een mooi verhaal dat ons eraan herinnert dat de natuur vaak de sterkste partij is. Dit prachtige reservaat was aanvankelijk een mijnsite die in de jaren zeventig verzakt is. De bosjes en velden raakten ondergelopen en de ruimtes tussen de vochtige en droge zones ontwikkelden zich tot rietvelden en moerasachtige bossen. Vandaag vormen deze moerassen het grootste ornithologische reservaat in België waar duizenden vogels zich thuis voelen, vooral tijdens de winter. Er werden op de oevers van de vijvers observatieposten opgericht. Bezoekers kunnen er discreet binnengaan om zo de duikereenden, zaagbekken, krooneenden, roerdompen en andere wouwaapjes te bewonderen. Vanuit het riet vliegt nonchalant een reiger op: we weten nauwelijks nog waar we de verrekijker eerst moeten richten... Deze moerassen herbergen een ware rijkdom!
 • Hoogteverschil
  51.09 m
 • Documentatie
  Met GPX / KML-bestanden kunt u de route van uw wandeling naar uw GPS exporteren (of ander navigatieprogramma)
Bezienswaardigheid
1 La ferme-boucherie Anne & Michel Picron
Dit is het verhaal van een lange slagerstraditie die begon aan het begin van de 20ste eeuw. Al enkele jaren hebben Anne en Michel Picron de fakkel overgenomen. Zij zetten deze garantie van kwaliteit en versheid verder. Een label dat ze kunnen garanderen dankzij de opbrengst van hun zelfgekweekte runderen en varkens. Het versnijden en uitbenen vindt grotendeels in hun eigen atelier plaats. Ook de bereidingen worden ter plaatse gemaakt. De heerlijke witte pensen of hammetjes zorgen voor een picknick om duimen en vingers bij af te likken voor u naar de moerassen van Hensies trekt.
Open van dinsdag tot vrijdag, van 8u30 tot 12u30 en van 14 tot 18u30
Op zaterdag van 8u tot 18u.
Rue d'Hainin, 21
7350 Hainin
Tél. +32(0)65/65.28.25
www.fermeboucherie-picron.be
2 Bier en hooi
La Noyelle in Montroeul-sur-Haine is een oud gebouw. We bevinden ons hier in een oude hoevebrouwerij. Men werkte in de velden om het graan te oogsten met boerenpaarden. Men brouwde hier het beroemde seizoensbier dat in de omliggende dorpjes werd verdeeld. Elk jaar herdenkt men tijdens “La fête du XIXe siècle” deze periode van oogst en brouwen. Dit vindt plaats tijdens het weekend voor 15 augustus.
Les Amis de la Noyelle ASBL
Rue du Fayt, 33
7350 Montroeul-sur-Haine
51 meters hoogteverschil
 • Starthoogte : 20 m
 • Aankomsthoogte : 21 m
 • Maximale hoogte : 27 m
 • Minimale hoogte : 16 m
 • Totaal positief hoogteverschil : 51 m
 • Totaal negatief hoogteverschil : -51 m
 • Maximaal positief hoogteverschil : 5 m
 • Maximaal negatief hoogteverschil : -8 m