Zie foto's (7)

Deugnietenwandeling

Winkelen in Mons

2.8 km
Te voet
1h 30min
Makkelijk
 • Met deze winkelwandeling in het kader van Mons, Ville du Cadeau Original' (Mons, stad van het originele geschenk), worden onze kleine ukjes in de kijker gezet!

 • Voor de feestdagen, verjaardagen of gewoon om jezelf een plezier te doen, de stad van de Doudou wordt het hele jaar door de stad van het originele geschenk.
  De deelnemende handelszaken van Mons, die geselecteerd werden met behulp van originaliteitstests, bieden u elk minstens 3 originele geschenkideeën aan. In totaal gaat het over meer dan 250 originele geschenken! Decoratie, textiel, juwelen, bloemstukken, artisanale producten, spulletjes voor kinderen of kunstwerken, u vindt er zeker wat u...
  Voor de feestdagen, verjaardagen of gewoon om jezelf een plezier te doen, de stad van de Doudou wordt het hele jaar door de stad van het originele geschenk.
  De deelnemende handelszaken van Mons, die geselecteerd werden met behulp van originaliteitstests, bieden u elk minstens 3 originele geschenkideeën aan. In totaal gaat het over meer dan 250 originele geschenken! Decoratie, textiel, juwelen, bloemstukken, artisanale producten, spulletjes voor kinderen of kunstwerken, u vindt er zeker wat u zoekt voor alle smaken en budgetten.
  Hoe herken ik de deelnemende handelszaken?
  Niets is zo eenvoudig! Ze kunnen makkelijk herkend worden aan het label op hun etalages.
  We bedanken de Evenementendienst van de Stad Mons voor het bedenken van deze wandelingen in het kader van 'Mons, Ville du cadeau original'.
 • Hoogteverschil
  71.02 m
 • Documentatie
  Met GPX / KML-bestanden kunt u de route van uw wandeling naar uw GPS exporteren (of ander navigatieprogramma)
Bezienswaardigheid
1 Petit Pois
U bevindt zich op de Grote Markt en staat rechtover het stadhuis. Ga naar rechts en begeef u naar de rue de Nimy die voor u ligt.
In het begin van de rue de Nimy vindt u aan de linkerkant, in het nummer 7, het Koninklijk Conservatorium van Mons. Deze kunsthogeschool van de Franse Gemeenschap leidt kunstenaars, vertolkers en ontwerpers op binnen twee domeinen: het domein van de muziek en dat van het theater en de kunst van het woord.
Aan uw rechterkant, op het nummer 12, bevindt zich het Plaza Art. Dat is een wijkbioscoop die gesubsidieerde films vertoont die toegankelijk zijn voor een groot publiek. Dit zijn voornamelijk recente Europese producties in de originele ondertitelde versie. Elk jaar organiseert Plaza Art een dertigtal avant-premières en een zestigtal nationale premières.
Wandel enkele meters verder en aan de rechterkant ziet u de Sainte-Elisabeth-kerk. Het is de laatste parochie die opgericht werd in Mons, na de oorspronkelijke Saint-Germain-parochie in de 16de eeuw. De kerk werd gewijd in 1588 en is opgetrokken in Henegouwse gotiek-stijl. De plannen van het schip en het koor van de huidige kerk, die heropgebouwd werd na de brand van 1714, zijn van de hand van Claude de Bettignies, een architect uit Mons. De klokkentoren, die uitsteekt boven het gebouw, werd opgetrokken in 1719-1720.
In nummer 35 van de rue de Nimy bevindt zich het Justitiepaleis. Daartegenover bevindt zich het parket, waarvan een deel van de gevel een voormalig refugehuis is, dat dateert uit de 18de eeuw, en het andere deel opgetrokken is in een hedendaagse architectuur.

Afspraak dan in het nummer 42 van de winkel 'Petit pois' waar u een grote keuze aan kinderartikelen terugvindt, voor kleine ukjes van 0 tot 4 jaar. U vindt er ook collecties met originele kleding, decoratie, speeltjes, accessoires en een ontwerpzone alsook een zone met welness voor moeder en kind (prenatale en postnatale yoga) en een natuurhoekje (wasbare luiers, natuurlijke producten...). Ook draagworkshops om de juiste technieken aan te leren worden er georganiseerd.

Keer terug en neem de rue de Nimy in de richting van de rechtbank die zich op uw linkerkant bevindt en ter hoogte van de Sainte-Elisabeth-kerk neemt u vervolgens de rue des Fossés op uw linkerkant. Volg deze tot aan de rue de la Peine Perdue. Dan bevindt u zich in de rue d'Havré.
2 Florilège
Florilège est le premier magasin de livres et de jeux créé à Mons. Depuis 1986, cet établissement est spécialisé dans la tranche d’âge de 0 à 12 ans, mais propose aussi quelques livres pour les 12 à 15 ans. Vous y trouverez à coup sûr de quoi enchanter vos bambins dans la section librairie jeunesse ou dans celle des jeux ludiques et éducatifs !
3 Francart
Manteau imperméable de la marque anglaise Squid kids, change de couleur au contact de l'eau
4 Ligne Claire
Jeux en bois de fabrication italienne "Milaniwood" thématiques originales: jeu du sushi, du riz cantonnais, ... pour les 6-99 ans
71 meters hoogteverschil
 • Starthoogte : 48 m
 • Aankomsthoogte : 48 m
 • Maximale hoogte : 66 m
 • Minimale hoogte : 32 m
 • Totaal positief hoogteverschil : 71 m
 • Totaal negatief hoogteverschil : -71 m
 • Maximaal positief hoogteverschil : 21 m
 • Maximaal negatief hoogteverschil : -10 m