Zie foto's (10)

Le Cours du Malt (de loop van mout)

in Mons
 • Een welgekomen afwisseling binnen de brouwerijwereld! Doel is om jonge brouwers op te leiden en hun alles aan te reiken wat ze in de praktijk nodig hebben. In 2018 waagde Rafael Tigel Gil zich aan dit avontuur. Na 40 jaar ervaring in de brouwerijsector besloot hij om zijn kennis over te dragen op jonge liefhebbers.

  Het resultaat is een plek waar sfeer en strenge vakkennis samengaan.

  Het objectief van de Cours du Malt is om jongeren te begeleiden tijdens het ontwikkelingsprocedé...
  Een welgekomen afwisseling binnen de brouwerijwereld! Doel is om jonge brouwers op te leiden en hun alles aan te reiken wat ze in de praktijk nodig hebben. In 2018 waagde Rafael Tigel Gil zich aan dit avontuur. Na 40 jaar ervaring in de brouwerijsector besloot hij om zijn kennis over te dragen op jonge liefhebbers.

  Het resultaat is een plek waar sfeer en strenge vakkennis samengaan.

  Het objectief van de Cours du Malt is om jongeren te begeleiden tijdens het ontwikkelingsprocedé van bier, of dit nu als vrijetijdsbesteding gebeurt of uit professionele motieven. Eerst en vooral vinden er lessen plaats die zijn aangepast aan het niveau van de deelnemers. Nadien volgen workshops voor bierproductie, waar de opgedane kennis kan worden omgezet in de praktijk. Hier kan men het volledige productieproces, gaande van de ontwikkeling van nieuwe recepten tot het bottelen van het bier, invullen naar eigen goeddunken. De uiterst gebruiksvriendelijke apparatuur die ter beschikking staat, laat toe om tot 50 liter bier te produceren. Deze apparatuur kan trouwens ook gekocht worden, net als de vereiste grondstoffen voor de bierproductie (verpakt per zak of in grote hoeveelheden). Ook kan men alle benodigdheden kopen die nodig zijn om te kunnen malen, brouwen, gisten en bottelen. Na het theoretische en praktische luik van de opleiding kan men zich nog verder specialiseren in de brouwkunst. Daarbij kunt u volop gebruikmaken van het atelier en van het aanwezige materiaal, om zo uw eigen recept verder op punt te stellen. Indien gewenst kunt u ook beroep doen op een ervaren brouwer.

  De Cours du Malt wil zich echter niet beperken tot opleidingsplaats alleen. Zo wil het ook nieuwe smaken uitproberen en originele ervaringen aanbieden. Van de nieuwe bieren die op die manier uit plotse ingevingen ontstaan, worden de beste geselecteerd en aan een breder publiek aangeboden. Geen enkel recept bevat bewaarmiddelen of kleurstoffen. Alle bieren zijn ongefilterd en de meeste zijn hergist op fles.

  Kijk uit: op maandag, dinsdag en zaterdag, de Cours du Malt ontvangt jullie volgens afspraak alleen.
 • Gesproken talen
  • Frans
Openings
 • Heel het jaar
 • Maandag
  10:00 - 18:00
 • Dinsdag
  10:00 - 18:00
 • Woensdag
  10:00 - 13:00
  14:00 - 17:00
 • Donderdag
  10:00 - 13:00
  14:00 - 17:00
 • Vrijdag
  10:00 - 13:00
  14:00 - 17:00
 • Zaterdag
  10:00 - 13:00