108-brasserie Abbaye St Gh.jpg

Brouwerij van de Abdij van Saint-Ghislain

in Hautrage
 • Na ruim 20 jaar amateurbrouwer te zijn geweest, start Jean-Marc Carpenier in 2014 met de ontwikkeling van zijn eigen biermerk.Het is in het dorpje Hautrage, een deelgemeente midden in Saint-Ghislain, dat de bieren van de Brasserie de l'Abbaye uit Saint-Ghislain gebrouwen worden. In winkels en cafés in en rond Saint-Ghislain vindt men vandaag vijf op fles hergiste en ongefilterde bieren, elk met een eigen karakter:

  - de Blonde, gebrouwen met gerstemout en hop, die het bier een evenwichtige...
  Na ruim 20 jaar amateurbrouwer te zijn geweest, start Jean-Marc Carpenier in 2014 met de ontwikkeling van zijn eigen biermerk.Het is in het dorpje Hautrage, een deelgemeente midden in Saint-Ghislain, dat de bieren van de Brasserie de l'Abbaye uit Saint-Ghislain gebrouwen worden. In winkels en cafés in en rond Saint-Ghislain vindt men vandaag vijf op fles hergiste en ongefilterde bieren, elk met een eigen karakter:

  - de Blonde, gebrouwen met gerstemout en hop, die het bier een evenwichtige smaak geven, schommelend tussen zoet en bitter.
  - De Ambrée, een amberkleurig bier met een stevigere bitterheid en met mout- en karamelaroma's.
  - de Brune, met de typische noten van gebrand mout en subtiele kruidige toetsen.
  - de Printemps, geheel in lijn met de traditie van lichte, verfrissende bieren zoals ze vroeger tijdens de arbeid op het veld werden gedronken.
  - de Double Saison Triple, een licht amberkleurig bier waarin men de dry-hop-techniek aan het einde van het gistingsproces herkent. Deze is evenwel niet overheersend aanwezig, zodat de lichte biscuit-toets ten volle tot zijn recht komt.


  Kom kennismaken met deze streekbieren die het resultaat zijn van een zorgvuldige mengeling van smaken en authenticiteit ...
 • Gesproken talen
  • Frans
Tarieven
Betalingsmethoden
 • Cash