Zie foto's (3)

Brasserie Gosselin

in Havay
 • De familie Gosselin start in 1890 met het brouwen van artisanale bieren in Quevaucamps (Beloeil). In 1906 wordt de nieuwe Brasserie Gosselin Frères in gebruik genomen. Helaas zet ze haar activiteiten in 1964 stop. Totdat Fabrice & Sophie Gosselin-Buscain in 2012 beslissen om de draad opnieuw op te pikken. Ze droomden er al lang van om deze artisanale familiebrouwerij opnieuw tot leven te wekken en zo de aanwezige vakkennis in deze streek optimaal te benutten. Zo verzorgde François Martin uit...
  De familie Gosselin start in 1890 met het brouwen van artisanale bieren in Quevaucamps (Beloeil). In 1906 wordt de nieuwe Brasserie Gosselin Frères in gebruik genomen. Helaas zet ze haar activiteiten in 1964 stop. Totdat Fabrice & Sophie Gosselin-Buscain in 2012 beslissen om de draad opnieuw op te pikken. Ze droomden er al lang van om deze artisanale familiebrouwerij opnieuw tot leven te wekken en zo de aanwezige vakkennis in deze streek optimaal te benutten. Zo verzorgde François Martin uit Mons bijvoorbeeld het ontwerp van de nieuwe etiketten (met op het “Coq”-etiket een subtiele verwijzing naar de plaatselijke Lumeçon), werden de etiketten geleverd door drukkerij Livin uit Givry (Quévy) en werden de glazen bedrukt in samenwerking met Vieux Beau Dour SPRL uit Dour. Het succes van dit familieproject is dus overduidelijk mede te danken aan personen en bedrijven uit de streek van Mons.

  Na ruim 50 jaar zouden in november 2015 de eerste flessen opnieuw van de band rollen! Met grote trots stelt de familie Gosselin, die vandaag in Quévy woont, u (opnieuw) “Le Coq” & “La Vieille” voor, twee blonde artisanale en ongefilterde bieren die geheel volgens de traditie op fles hergist zijn. Heerlijke gezelschapsbieren die ons opnieuw doen beseffen hoe goed de dingen vroeger waren.

  - “Le Coq”: een zacht, goud gekleurd en licht gekruid naar bloemen geurend bier; een frisse en krachtige smaak met een evenwichtige zuurtegraad en een krachtige bitterheid.
  - “La Vieille”: een origineel verfrissend seizoensbier. Fruitige geur; zachte, lichte smaak, evenwichtige zuurtegraad, licht bitter.

  In 2016 ontstond “La Vieille Hallebarde”, een goudkleurig verfrissend bier met herkenbaar goudzwart etiket, de kleuren van Sint-Waltrudis. Het bier was het resultaat van een samenwerking tussen de Compagnie Montoise des Hallebardiers, ontwerper Robin Livin en de Brasserie Gosselin. Al snel werd het de favoriete drank van de Compagnie Montoise des Hallebardiers, die belast is met de bescherming van de relikwieën van het lichaam van Sint-Waltrudis, de beschermheilige van de stad Mons.

  Deze cuvée won de zilveren medaille tijdens het Concours International de Lyon in 2019. Het emblematische bier Le Coq won zelfs de gouden medaille, en dat voor een eerste deelname! Ook in 2018 waren er prijzen te winnen. Toen kaapte La Vieille de zilveren medaille weg. Het zijn echt allemaal buitengewone bieren!
 • Gesproken talen
  • Engels
  • Frans
  • Nederlands
Openings
 • Heel het jaar
 • Maandag
  09:00 - 17:00
 • Dinsdag
  09:00 - 17:00
 • Woensdag
  09:00 - 17:00
 • Donderdag
  09:00 - 17:00
 • Vrijdag
  09:00 - 17:00