Zie foto's (7)

Brasserie de l'Abbaye des Rocs

in Montignies-sur-Roc
 • Sinds 1979 ligt er in het dorpje Montignies-sur-Roc een echte brouwerij. Destijds was dit de eerste onderneming die een uitzondering kreeg om minder dan 10 000hL bier per jaar te brouwen. Van specifieke brouwinstallaties was toen nog geen sprake, waardoor Jean-Pierre Eloir zelf de apparatuur moest ontwikkelen die nodig was om zijn artisanale bieren te kunnen brouwen. Hij kon een heel deel reeds gebruikte toestellen (reinigingstoestellen, ...) op de kop tikken en slaagde er zo in om de eerste...
  Sinds 1979 ligt er in het dorpje Montignies-sur-Roc een echte brouwerij. Destijds was dit de eerste onderneming die een uitzondering kreeg om minder dan 10 000hL bier per jaar te brouwen. Van specifieke brouwinstallaties was toen nog geen sprake, waardoor Jean-Pierre Eloir zelf de apparatuur moest ontwikkelen die nodig was om zijn artisanale bieren te kunnen brouwen. Hij kon een heel deel reeds gebruikte toestellen (reinigingstoestellen, ...) op de kop tikken en slaagde er zo in om de eerste Belgische microbrouwerij uit de grond te stampen. In 1991 neemt Jean-Pierre Eloirs dochter Nathalie de zaak over, die vier jaar later haar echtgenoot Georges Levecq naast zich kreeg aan het hoofd van de brouwerij.

  Tot op vandaag kent de brouwerij een constante groei, met distributie binnen Europa (België, Frankrijk, Italië, Zweden, Denemarken, ...) en zelfs naar de Verenigde Staten en Azië! Het moet evenwel gezegd worden dat de familie Eloir zeer veel aandacht besteedt aan de kwaliteit van haar ingrediënten. Zo kiest ze bewust voor Waalse hop en natuurlijke gist, kruiden en mout. Het gebruikte water wordt zelfs uit een bron in de rotsige ondergrond gehaald. De bieren zijn natuurlijk, zonder toevoeging van suiker en gegarandeerd zonder chemische toevoegingsmiddelen. Dit alles leidt vandaag tot de productie van een reeks heerlijke, karaktervolle bieren met unieke smaak. Enkele voorbeelden:

  - L’Abbaye des Rocs: blond, fruitig en tegelijk kruidig
  - L’Abbaye des Rocs: bruin, met een perfecte mix van bitter en zoet
  - La Montagnarde: een amberkleurig bitter bier met karamelsmaak
  - La Blanche des Honnelles: peperachtig bitter bier
  - La Triple Impériale: bruin, met aroma van kandijsuiker en van droge vruchten en bosvruchten
  - La Grand Cru: bruin met kruidensmaak
  - La nuit étoilée: amberkleurig bier met gekruide toets, licht bitter en met karamel- en fruitsmaak
  - La Passe Tout Outre: blond zonder kruiden, dus met nadrukkelijke hopsmaak

  Brouw uw eigen bier

  In 2017 besluit Nathalie een 'collaboratieve' picobrouwerij op te starten om bierliefhebbers te initiëren in het brouwen. Brouw 80 liter van uw eigen bier tijdens een aangename groepsworkshop (1 dag). Luister naar de tips van een meesterbrouwer en ontdek stap voor stap hoe u een artisanaal bier brouwt. Selecteer zelf het mout, de kruiden en de hop, kneed, brouw, bottel, ontwerp uw etiket ... en ga naar huis met uw eigen bier! Laat het smaken!


  Geboeid door de wereld van de bierbrouwerij?


  Breng een bezoek aan de brouwerij van l'Abbaye des Rocs en bewonder de brouw- en gistingsketel, de bottelmachines enz. Bovendien kun je als allereerste het resultaat proeven!
  Voor groepen vanaf 15 personen: gelieve te reserveren per telefoon of via mail. Van maandag t/m vrijdag kunt u tussen 10u en 17u de brouwerij bezoeken (€ 5 per persoon).
  Voor bezoeken met groepen tot max. 15 personen kunt u online reserveren. U kunt de brouwerij bezoeken op zaterdagavond en op zondag tussen 11u en 14u tijdens de 'Apéros Bucoliques' (afspraak aan de “village du moulin”, waar u het bier kunt proeven in het unieke kader van de 12de-eeuwse molen en een waterval). € 5 per persoon.
 • Gesproken talen
  • Frans
Tarieven
Betalingsmethoden
 • Cash