Zie foto's (9)

Brasserie 3F

in Frameries
 • Een nieuwkomer binnen de bierbrouwerijen. De naam is een verwijzing naar de drie nog actieve fonteinen in Mons. Alhoewel Brasserie 3F pas in april 2018 werd geopend, mocht ze al verschillende erkenningen in ontvangst nemen, onder andere van de World Beer Awards. Dit is een van de belangrijkste bierwedstrijden, die een selectie maakt van de beste bieren ter wereld en deze vervolgens beloont zodat consumenten en professionals uit de biersector ze leren kennen.

  Voor Brasserie 3F staat een...
  Een nieuwkomer binnen de bierbrouwerijen. De naam is een verwijzing naar de drie nog actieve fonteinen in Mons. Alhoewel Brasserie 3F pas in april 2018 werd geopend, mocht ze al verschillende erkenningen in ontvangst nemen, onder andere van de World Beer Awards. Dit is een van de belangrijkste bierwedstrijden, die een selectie maakt van de beste bieren ter wereld en deze vervolgens beloont zodat consumenten en professionals uit de biersector ze leren kennen.

  Voor Brasserie 3F staat een reeks waardes centraal in hun werking, namelijk traditie, familie, vriendschap en creatieve dynamiek. De brouwerij is trouwens het resultaat van een samenwerking tussen drie vrienden, Pierre, Rémy en Jonathan, die elk op hun eigen manier met bier verbonden zijn. Pierre is de achterkleinzoon van een grote Belgische bierbrouwer en besliste in 2014 om voor zijn eindwerk een eigen bier te ontwikkelen, La Forge. Het resultaat stemde hem zo tevreden dat hij zijn 'kindje' zou vereeuwigen en de brouwerij opstarten. Rémy groeide dan weer op in een brouwerijfamilie in Douai, waar hij zijn grote interesse voor bierproductie ontwikkelde. Jonathan is gewoon een enorme bierliefhebber en wil zijn ondernemerszin ten dienste stellen van zijn grote passie. Samen besluiten de drie jongeren een brouwerij uit de grond te stampen, waarbij ze kunnen rekenen op de financiële steun van hun familie en op de rijke ervaring die binnen hun families aanwezig is. Drie werelden die samenkomen dus en op dit moment zes verschillende bieren produceren, verdeeld over twee gamma's:

  De 'Dominicains', een kruidig gamma met aromatische hop dat de term speciaalbier een nieuwe invulling geeft. Dit gamma bevat goudkleurige, op fles hergiste bieren. Enkele voorbeelden:
  - op vat gerijpt bier;
  - de Dubbel, een subtiele mix van hop en sinaasappel;
  - de Tripel, met zachte smaken en vleugjes koriander;
  - de Quadrupel, waarbij de hop wordt verrijkt met de allerbeste mout. Dit gamma onderscheidt zich duidelijk van andere gekende bieren dankzij zijn kruidige toets.
  De namen van de bieren verwijzen naar de vroegere kloosterbieren en geven de hoeveelheid mout en het alcoholpercentage aan.

  'Les Forges', een gamma van twee blonde bieren met hoge gisting en citrustoetsen. In dit gamma vinden we volgende bieren:
  - de Forge, met een sterke nadruk op de karamel- en graansmaak van de mout;
  - de Forge IPA, een sterk hopbier met bittere smaak en met toetsen van citroen en passievrucht.

  Brasserie 3F plant momenteel uitbreidingswerken. Doel is om de productiecapaciteit te verhogen en om niet alleen binnen, maar ook buiten de landsgrenzen verder door te groeien (met name in Frankrijk, Italië, de VS en Azië).
 • Gesproken talen
  • Frans