Bastard Brewers

in Boussu

  • Manu Dubray en Damien Hubert staan aan het hoofd van deze Bergense nanobrouwerij. Manu is verantwoordelijk voor het brouwen, weliswaar in kleine hoeveelheden. Hij maakt er een sport van om moderne stijlen, zoals IPA, Porter, Stout, Sour enz. nieuwe invullingen te geven, terwijl Damien zich wijdt aan het telen van appels voor cider.

    Zeer recent, in januari 2019, vloeiden de Bastard Brewers en Ça Brasse Pour Moi samen tot de Brasserie du Borinage. Manu en Damien werkten al ongeveer een jaar samen met Antoine Malingret. Met z'n drieën zochten ze een sterk merk om vorm te kunnen geven aan hun gezamenlijke passie. De sterk verbindende naam van hun brouwerij werd bewust gekozen ter promotie van hun geboortestreek. Dankzij de Brasserie du Borinage zal het eenvoudiger worden om de streek een hoger aanzien te schenken binnen de bierwereld, zeker tijdens beurzen. Ook de ingrediënten die voor deze samenwerking gebruikt worden, dragen bij tot de bekendheid van de streek. De granen voor de rechtstreekse samenstelling van de bieren (tarwe, spelt, haver en rogge) haalt Antoine Malingret van de boerderij van zijn ouders. Al deze ingrediënten gebruikt hij in de in Boussu gelegen boerderij/brouwerij Ça Brasse Pour Moi.

    Vandaag ontwikkelt de Brasserie du Borinage een reeks originele, ambachtelijke en hoogstaande bieren, met een voorkeur voor lokale distributie. Als voorbeeld verwijzen we graag naar de Fât'Grisou, een creatie met chocolade- en koffiearoma's waar liefhebbers van Angelsaksische bieren verzot op zullen zijn. Of de Sunlight des Tropiques, een fris bier met fruitsmaak. Maar bijvoorbeeld ook de Boriner Vice, een bitter witbier op basis van dry-hopping. Soms wagen ze zich ook aan seizoensbieren. Zo ontwikkelden ze ter gelegenheid van Halloween de Mary Rose, een bier op basis van pompoenen.
  • Gesproken talen
    • Frans