Het milieu staat centraal

In 1988 richtte een groep mensen een pedagogisch doch speels initiatief op: de vzw l’Amusette. Ook nu iedereen reeds op de hoogte is van de milieuproblemen waarmee onze aarde te kampen heeft, is het belangrijk actie te blijven ondernemen. Door middel van verschillende activiteiten probeert de vzw de nieuwe generatie bewust te maken van hun impact op het milieu. L’Amusette past daarvoor een actieve onderwijsmethode toe waarbij de kinderen niet enkel toekijken maar ook zelf voor verandering kunnen zorgen.

Al sinds 2000 wordt l’Amusette door het Waals gewest erkend als een “onderwijsinstelling gericht op de natuur en de bossen”.

Direct contact met de natuur stimuleren

Het museum ontvangt kinderen tussen 2,5 en 12 jaar. Het hele jaar kunnen zei deelnemen aan activiteiten rond milieu en natuur: de ecologische voetafdruk berekenen, experimenten rond watervervuiling uitvoeren, de fauna en flora van vochtige gebieden ontdekken, leren over recyclage en afvalbeheer enz. De begeleiders kunnen daarbij gebruikmaken van heel wat verschillende materialen, zoals maquettes, diorama’s, aquariums, verhalen, spelletjes, experimenten, workshops, tentoonstellingen en shows.
 
L’Amusette richt zich met zijn pedagogische project ook op andere doelgroepen. Zo zijn ook leerkrachten uit het kleuter- en basisonderwijs, vormingswerkers, ouders en studenten welkom om dit voorlichtingscentrum te ontdekken. Er worden allerlei evenementen georganiseerd, waaronder museumbezoeken, stages tijdens de schoolvakanties en activiteiten voor speelpleinen en jeugdbewegingen.
 

Info

Het museum opent dagelijks zijn deuren voor groepen, enkel op afspraak.
Elke laatste zondag van de maand is het museum vanaf 14.30 u. open voor het publiek. Er vindt dan een geanimeerd en interactief geleid bezoek van 2 u. plaats.
Het museum beschikt over een speeltuin en een parking voor auto’s en bussen.

#WallonieTerredEau

Contact

L’Amusette A.S.B.L.
Rue Brunehaut, 33 – 7022 Mesvin µ
Tel.: +32 (0)65/33 82 33
E-mail: ada.amusette@gmail.com