Een eersteklaslocatie

In het Parc naturel des Hauts-Pays, in het zuidwesten van België, ligt de toeristische camping van het Château de Roisin
 
De camping is erg goed gelegen, in de buurt van heel wat leuke bestemmingen: het noorden van Frankrijk (de camping ligt op 10 km van Valenciennes), Dour en het bekende gelijknamige festival in juli (ook op 10 km) en de site van de Caillou-qui-Bique (10 min. te voet). Bovendien ligt het toeristische complex zelf midden in het dorp Roisin, waar je onder andere kruidenierszaken, apothekers, bakkers, frituren en tankstations kunt vinden. Ook de camping zelf beschikt over enkele winkels. Je kunt ook de fiets nemen en op ontdekking gaan richting Honnelles, waar in juli en augustus dorpsfeesten en in september de ‘printemps des artisans’ plaatsvinden. In de buurt kan je ook terecht voor een sauna of een partijtje golf. Je hebt het al begrepen, vervelen is hier niet aan de orde!

Een vredige omgeving

Op de camping vind je een restaurant en een brasserie met een groot terras. Bovendien zijn er verschillende vijvers waarop je kunt vissen op forel en witvis. Wat is er nu rustgevender dan een mooie waterplas omgeven door groen? Als je op zoek bent naar een rustige en gezellige camping, dan ben je hier aan het juiste adres.
 
Het domein is één hectare groot en leent zich uitstekend tot wandelen. Dieren zijn toegelaten en voor de kampeerders met een tent zijn er tafels, banken en twee douchecabines voorzien. De camping telt in totaal 55 plaatsen voor tenten, toer- en stacaravans, campers en motorhomes met elektriciteitsaansluitingen. Een afgescheiden schaduwrijk terrein wordt voorbehouden voor kampeerders op doorreis. Buiten de camping bevindt zich een extra parking. Voor de motorhomes en campers werd er bovendien een nieuwe zone voor het lozen en bijvullen van water ingericht. De site is het hele jaar geopend.

#WallonieTerredEau

Contact

Camping de Roisin
Rue du Château de Roisin, 14B – 7387 Honnelles-Roisin
Tel.: +32 (0)65/69 14 30
Tel. voor een boeking: +32 (0)476/92 89 83 ou +32 (0)477/18 92 58
E-mail: campingderoisin@gmail.com