Deze groene plek is 5 hectare groot en werd aangelegd in het midden van de 19e eeuw, op initiatief van enkele belangrijke leden van de Bergense bourgeoisie. De landschapsarchitect Louis Fuchs zorgde voor de inrichting. In 1892 werd het park overgekocht door de stad Bergen, die het voor iedereen toegankelijk maakte.

Een polyvalent park

Je hebt het vast al begrepen, het Waux-Hall wil een breed publiek aantrekken. Kom met je kinderen een luchtje scheppen en geniet van een aangename wandeling. Je ontdekt er een bijzondere collectie planten, waaronder enkele bijzonder oude en verrassende soorten: een treurlinde, een hazelaar uit Byzantium, een Amerikaanse walnotenboom enz. Bij mooi weer kun je zien hoe de 100 000 bloembollen bloeien en het park met hun duizenden kleuren opfleuren.
 
Verspreid over het park vind je ook beeldhouwwerken (19e en 20e eeuw) terug. Zij maken het park een tikkeltje romantischer en vormen samen een echt openluchtmuseum. Kinderen kunnen zich helemaal uitleven op de speeltuin. Sportievelingen kunnen er tennissen, basketballen of hun conditie testen op de trimbaan.
 
Unieke vijvers fleuren het hele park op en zorgen voor een vredige uitstraling. Neem de tijd om je te ontspannen, zet je neer op een bankje of neem plaats in een bootje voor een origineel uitje.
 
Het park beschikt tot slot ook over een cafetaria, die toegankelijk is voor alle bezoekers. Na een prettige namiddag ben je er altijd welkom voor een hapje of een drankje!

Het Waux-Hall is elke dag geopend van 10 u. tot 20 u. Gratis inkom.

#WallonieTerredEau

Contact

Parc du Waux-Hall Avenue Reine Astrid, 22 – 7000 Mons
Tel.: +32 (0)65/33 55 80