Niet ver van Bergen ligt het park van Jemappes met een gevarieerd en uitgebreid aanbod aan activiteiten. Begin met een wandeling door het domein van het Château Guillochain en bewonder de rozentuin en de bloemperken. Vergeet niet af en toe naar boven te kijken om de eeuwenoude bomen van het arboretum te bewonderen, verspreid over een oppervlakte van 6 hectare. Sequoia’s, beuken en platanen groeten je tijdens je tocht.
 
Je vindt er eveneens een mooie oe­cu­me­nische kapel en een ijskelder, buitengewoon goed bewaarde overblijfselen daterend van het einde van de 18e eeuw, de periode waarin het park werd aangelegd. Ook kunstliefhebbers komen hier aan hun trekken. Elke week kun je bij mooi weer nieuwe creaties van schilders bewonderen die hun werk in het park tentoonstellen.
 
Ook sportievelingen zijn van harte welkom. Tennisvelden en een trimbaan wachten op fitte bezoekers! Voor een spelletje petanque kun je bij mooi weer terecht bij de plaatselijke petanqueclub. Kinderen kunnen zich dan weer uitleven op de speeltuin, die enkel voor hen is bestemd. Als je nood hebt aan wat verfrissing kun je terecht in de brasserie La Roseraie. Ze hebben er zelfs een nieuwe zaal waar je banketten, trouwfeesten, seminaries, vergaderingen en andere evenementen kunt organiseren. Een bar en keuken voor 180 personen staan dan tot jouw beschikking.
 

Ook vissers zijn welkom

Het park van Jemappes is 20 hectare groot en beschikt over heel wat water. Grote visvijvers zijn het hele jaar toegankelijk, van zonsopgang tot zonsondergang. Bovendien worden er regelmatig wedstrijden georganiseerd. Het tarief voor een lijn bedraagt € 7,50 per dag (+ € 2,50 per extra lijn). Dit is de ideale gelegenheid om je te meten met andere visfanaten of om je helemaal te wijden aan je hobby. De toegang tot het park zelf is wel gratis.

#WallonieTerredEau
 

Contact

Parc communal de Jemappes
Rue du Château Guillochain, 35 – 7012 Jemappes
Tel.: +32 (0)65/39 71 10 of +32 (0)475/45 24 13