Le Grand Large is een site van 80 hectare groot die voor de helft uit water bestaat. De haven, die een doorgang vormt tussen de waterwegen en de Franse en Nederlandse kanaalnetwerken, is een echte jachthaven van Europese allure. Het is ook de plek waar het Canal du Centre en het Canal Nimy-Blaton samenkomen. Zo’n wateroppervlakte vraagt om een brede waaier een wateractiviteiten!

Het ruime sop

Wat meteen opvalt zijn de aangemeerde schepen die ongeduldig op hun uitvaart wachten. De haven telt in totaal 157 aanlegplaatsen, waarvan er 110 het hele jaar verhuurd zijn. De andere plaatsen zijn bestemd voor plezierboten die op doortocht zijn.
 
Wat vaarders zo fijn vinden is het kleine aantal sluizen, liften en mobiele bruggen. Daardoor kunnen ze sneller varen, verliezen ze minder tijd en verbruiken ze minder brandstof. Elk jaar organiseren de vlootverantwoordelijken verschillende boottochten. Waterliefhebbers kunnen zo genieten van de groene, idyllische landschappen in de streek. Soms wordt er ook een volledige dag of volledig weekend gevaren. Ideaal om je hoofd leeg te maken en rustig rond te dobberen.

Watersport dichtbij huis

Je hoeft niet ver te reizen om te kunnen jet­skiën, waterskieën, wakeboarden, zeilen of speedbootracen. De Royal Club Nautique Mons-Borinage aan Le Grand Large in Bergen biedt al deze activiteiten aan democratische prijzen aan.
 
Leden kunnen zelfs gebruikmaken van ontdekkingsformules en praktijkinitiaties. De ideale manier om te achterhalen welke watersport je het leukst vindt. Misschien ontdek je wel een nieuwe passie! De formule bevat 2 gratis proefsessies (3 geslaagde vertrekken of pogingen tot vertrek + 10 min. vaartijd) + de volgende sessies van 15 min. (3 pogingen tot vertrek of vaartijd) voor € 15. Al het nodige materiaal staat voor je klaar (ski’s voor kinderen en volwassenen, wakeboard, figuurski’s, wetsuits, reddingsvesten, koord en handvat). De club organiseert bovendien regelmatig wedstrijden en feestjes voor de leden. Je geniet er van een gezellige dag in vakantiesfeer.

De echte vaarliefhebbers kunnen een brevet behalen aan de École de navigation du Royal Club Nautique Mons-Borinage. Op het programma: theoretische vaarlessen gericht op het behalen van het algemeen stuurbrevet, het Brevet de chef de bord côtier en het Brevet yachtman.

#WallonieTerredEau

Contact

Royal Club Nautique de Mons et du Borinage
Avenue du Grand Large, 2A - 7000 Mons
Tel.: +32 (0)471/95 70 92
E-mail: info@rcnmb.be