Dit is de perfecte plek voor iedereen die zich graag als een visje in het water voelt. Of het nu regent of mooi weer is, of je nu jong bent of in de fleur van je leven, of je nu calorieën wilt verbranden of gewoon rustig wilt ontspannen, of je nu alleen komt of met het hele gezin, het maakt allemaal niet uit. In dit waterparadijs komt iedereen aan zijn trekken.

Een grote variatie aan zwembaden

Binnen in het complex vind je onder andere een speelzone. Die bestaat uit een warmwaterlagune (ideaal om te ontspannen en te genieten van een hydrojetmassage), een wildwaterbaan (laat je meevoeren door de stroming en voel de kriebels in je buik) en natuurlijk ook een kinderbad. Tussen al die kleurrijke waterspuwers en glijbanen zullen jullie bengeltjes niet meer weten waar eerst te kijken! Laten we ook Lud’eau de draak niet vergeten. Hij houdt steeds een oogje in het zeil.
 
Kleine nieuwigheid, twee grote glijbanen fleuren voortaan de speelzone op: Sismo, in een band, alleen of met twee, en Volcano, zonder band maar met extra snelheid!
 
Naast de speelzone is er ook een meer traditionele zone met twee zwembaden. Het ene zwembad telt acht banen van 25 meter, ideaal om een aantal lengtes te zwemmen of zwemlessen te volgen. Op zondagnamiddag (en elke namiddag van maandag tot vrijdag tijdens de schoolvakanties) staat er voor de waaghalzen onder ons bovendien een echt hindernissenparcours klaar. Behendigheid, evenwicht en snelheid zijn hier de sleutelwoorden.
 
Naast dit grote zwembad vind je ook nog een kleiner exemplaar. De bodem is beweegbaar, waardoor de diepte van het zwembad kan variëren tussen 0 en 2 meter. Handig voor die eerste stapjes in het water (vanaf 6 maanden kan jouw kindje deelnemen aan sessies watergewenning en drijven) of voor watersporten (aquafitness, aquabike, aquajogging, buik- en bilspieroefeningen). Het is gezond, goed voor het lichaam en bevorderlijk voor de lijn.
Vrijdagavond staat in het teken van de duiksport. Je kan er dan terecht bij de Royale ASM Plongée, een school waar je in een gezellige sfeer leert diepzeeduiken en je kan kiezen uit verschillende specialisaties (zonder zuurstof, met zuurstofflessen, lessen voor kinderen of echte sportievelingen). Hobby en plezier gaan hier hand in hand! Zowel beginnende als ervaren duikers zijn van harte welkom! De opleiding bestaat zowel uit een theoretisch als een praktisch luik en je leert zowel duiken in het zwembad als in de natuur. Op die manier kan je het internationaal erkende duikbrevet behalen. Na deze opleiding mag je dus overal ter wereld gaan duiken! Bovendien worden er elk jaar stages georganiseerd. Je krijgt dan de kans om samen met andere deelnemers exotischere zeeën te ontdekken (van de Middellandse Zee tot de Indische Oceaan). Regelmatig worden er ook uitstappen van één of meerdere dagen georganiseerd naar dichtbij gelegen zeegebieden. Op zondag kunnen de clubleden tot slot ook deelnemen aan duiksessies in steengroeves. Het buitengedeelte van het complex heeft een klein kinderbad en nog een extra zwembad. Hier hoef je echter geen trainingsschema’s af te werken. Geniet gewoon van het mooie weer en maak plezier!
 

Een wellnesszone als wondermiddel tegen de stress

Kom genieten van de verschillende faciliteiten van de wellnesszone. De heilzame werking van zo’n bezoekje valt niet langer te ontkennen. Dompel jezelf onder in een jacuzzi, laat de stress van je afglijden en verwelkom die slaperige roes. Of kom ontspannen in de sauna (biosauna aan 70°C en Finse sauna aan 90°C). De warmte van de sauna heeft dezelfde effecten als de jacuzzi, maar zorgt daarbij ook nog voor de ontgifting van je lichaam en gewichtsverlies! Vóór de sessie dompel je je voeten onder in het voetbad, waardoor de heilzame werking van de sauna wordt versterkt. Na de sessie maak je opnieuw gebruik van het voetbad om de resterende warmte af te voeren.
 
Of maak je huid schoon in de hamam, een ideale manier om de celvernieuwing te stimuleren en je luchtwegen vrij te maken. Tot slot ben je ook welkom in de ontspanningszone. De relaxatieruimte stelt ligstoelen en tafels ter beschikking van de bezoekers.

Iedereen is welkom in de restaurantruimte

Het Rest-eau-café, een naam die voor zichzelf spreekt. Of je nu iets wenst te eten of gewoon iets wilt drinken, of je nu je zwempak of gewone kleren aanhebt, je bent altijd welkom in deze brasserie!

Zwemmers kunnen gebruikmaken van het terras dat voor hen is voorbehouden. Je hoeft je helemaal geen zorgen te maken over een picknick tijdens jouw uitje naar dit zwemparadijs. Praktisch toch?

Voor de niet-zwemmers heeft de brasserie een groot buitenterras voorzien. Kleine kinderen kunnen er veilig spelen op de speeltuin. De ideale manier om de suggesties van de chef te ontdekken aan democratische prijzen en te genieten van het uitzicht op Le Grand Large.
 

Het centrum is voor iedereen toegankelijk

Hier wordt niets aan het toeval overgelaten. Dankzij enkele aanpassing is het centrum voor iedereen toegankelijk: een lift, rolstoelen, hellende vlakken, aangepaste kleedruimtes en wc's en een liftstoel om ook de toegang tot het zwembad zelf mogelijk te maken. Personen met beperkte mobiliteit genieten een voordeeltarief.

Geschikt voor elke gelegenheid!

Wat dacht je van een feestje in het water? Een origineel en uiterst leuk concept! Lago biedt verschillende formules aan met toegang tot de activiteiten en een aangepast menu.

#WallonieTerredEau

Contact

Lago Mons Piscine du Grand Large
Avenue de la Sapinette, 20 – 7011 Ghlin
Tel.: +32 (0)65/22 08 30
E-mail: piscinedugrandlarge@lago.be
Mons Card Partner: Korting: toekenning van groepstarief