Een traditioneel decor…

Elk jaar, van midden december tot begin januari, trekt Bergen haar winterplunje aan. Je voelt de magie op elke hoek van de straat. Lichtjes versieren de muren van het Hôtel de Ville en de winkelstraten. Overal hangt een feestelijke sfeer. Het is een aangename manier om afscheid te nemen van het voorbije jaar en je onder te dompelen in het toverachtige schouwspel van Kerstmis. Schuilt er trouwens geen kind in ieder van ons?
 
De ijsbaan verwelkomt elk jaar een heleboel liefhebbers van een winterse glijpartij. Kom met je familie, vrienden of collega’s, trek je schaatsen aan en roetsj, al dan niet met bibberende benen, over de ijspiste met een oppervlakte van 550 m². Valpartijen of artistieke pirouettes? Het is een leuke belevenis voor jong en oud. De ijsbaan is ook toegankelijk voor mensen met verminderde mobiliteit dankzij de “spécial glisse”.
 
We kijken ook steeds uit naar de mythische kerstboom die op de Grand-Place trots met zijn naalden pronkt, niet ver van de kerststal en te midden van het kerstdorp, dat uit een veertigtal chalets bestaat.

Tal van artisanale producten (juwelen, lederwaren, modeaccessoires, kaarsen, decoraties ...) maken er een feest van voor je ogen. Je oren worden dan weer getrakteerd op herkenbare en vrolijke kerstliedjes. Kraampjes met lekkers (worsten en andere vleeswaren, gepofte kastanjes, glühwein, kleine belegde broodjes, churros ...) zullen tot slot ook jouw neus en smaakpapillen heerlijk verwennen. Naast de stalletjes die je elk jaar met plezier opnieuw bezoekt, zijn er ook altijd nieuwelingen te bespeuren. Zo vind je toch nog onverwachts dat laatste ontbrekende kerstcadeau.
 
Ontmoet zeker ook de kerstman en zijn vrouw en kom je warmen aan een lekkere kom soep aangeboden door de Nationale Loterij. Het concept “soupe de la solidarité” vind je elke dag vanaf 11 u. op de Grand-Place.
 

…met tal van nieuwigheden!

Shows en vuurspuwers, straatartiesten en steltlopers, muziekgroepen en parades ... Ze zijn er allemaal om jouw ogen te doen fonkelen en een glimlach op je gezicht te toveren.
 
Kies voor een origineel ritje aan boord van een verwarmd treintje of op de rug van een ezel! Het wordt een prachtige verhalende tocht.
Kom naar de magische kiosk en vertel de kerstman en zijn vrouw wat jouw grootste wens is voor de komende feestdagen. Glijd in een opblaasbare band van de bijna 20 meter lange sneeuwglijbaan naar beneden of breng een bezoek aan de Marché-aux-Herbes, waar nog meer fantastische animaties wachten op jouw komst.
Beleef tijdens het weekend van 14 en 15 december de unieke afdaling van de kerstman langs de gevel van het Belfort!
Kom naar de Tour de Noël voor meer informatie! Deze ‘kersttoren’ is een heel hoge chalet die dienstdoet als onthaalpunt (informatie over tijdschema’s en animaties, plattegrond van het ambachtendorp, reclamefolders enz.).

#WallonieTerredEau

Tijdschema’s

Bergen, Cœur en Neige 2019:
- van vrijdag 6 december 2019 tot en met zondag 5 januari 2020
Voor de ijsbaan en de chalets:
- van zondag tot woensdag: 11 u. - 21 u.
- van donderdag tot zaterdag: 11 u. - 22 u. (tot middernacht)
- 24 en 31 december: 11 u. - 16 u.
- 25 december en 1 januari: gesloten
Ontmoet de kerstman:
- in de kiosk of in z'n koets (enkel tijdens het weekend tussen 14 u en 18 u)
Winkels:
- open op zondag 15 en 22 december