De ideale locatie voor tal van evenementen

Een verjaardag, een communie, een familiefeest of een feest onder vrienden in het vooruitzicht? Ben je op zoek naar een zaal voor jouw evenement en wil je er een onvergetelijke dag van maken? Of heb je een locatie nodig voor een werkvergadering? La Capitainerie van Le Grand Large stelt een mooie, lichte zaal met al het nodige materiaal ter beschikking: 16 tafels, 50 stoelen, 2 frigo’s, een gootsteen en een afwasmachine.
 
De zaal bevindt zich op de 1e verdieping van het gebouw en bied je een vrij uitzicht op de jachthaven van Bergen. Ze heeft een capaciteit van 60 personen en kan alle dagen van de week tot 2 u. ‘s morgens worden afgehuurd voor € 200/dag. Er word je bovendien geen traiteur of foodtruck opgelegd. Wil je graag een ontbijt, lunch of aperitief aanbieden? Dan kan het restaurant Club House van Le Grand Large, dichtbij de zaal, voor de catering zorgen. De ideale plek voor een gezellige dag in een buitengewoon kader.

Een atypische structuur

Het gebouw van La Capitainerie werd ontworpen als een haveninstallatie en ziet er op het eerste gezicht uit als een blokkentoren. Er wordt niet alleen gespeeld met dimensies, maar ook met materialen en kleuren.
 
De toegangstoren met een rode, metalen structuur is het centrale element. Helemaal boven bevind je je 18 meter boven het zeeniveau en heb je een panoramisch uitzicht op de volledige site. Rond de toren staan verschillende volumes naast en op elkaar. De eerste container met metalen bekleding bevat alle faciliteiten voor de pleziervaarders (douches, sanitair, wasserette ...). De ronde ramen geven de container een maritiem uiterlijk. Bovenop deze container bevindt zich het guesthouse of de vergaderzaal van La Capitainerie, verscholen in een langwerpige cederhouten prisma met brede vensteropening. Aan de andere kant van de toegangstoren vind je een witte hangar met daarboven een wachtpost die in de lucht lijkt te zweven.

#WallonieTerredEau

Contact

Rue du Grand Large 2 – 7000 Mons
Tel.: +32 (0)65/87 48 90
E-mail: portdemons@skynet.be