Musée d'Orsay en Musée de l'Orangerie

 
Een oud treinstation huisvest het Musée d'Orsay in het hartje van Parijs op de linkeroever van de Seine. Dit station, gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1900, is al een kunstwerk op zich. Het museum beroemt zich op een unieke verzameling van impressionistische kunstenaars zoals Renoir, Monet, Manet, Cézanne en Degas. Onder de 27 schilderijen van Van Gogh bevindt zich de beroemde Sterrennacht op de Rhône, geschilderd in Arles, en verschillende gekende werken die hij in Auvers-sur-Oise maakte. Tip: Profiteer van het combiticket dat ook toegang geeft tot het Musée de l'Orangerie, op de andere oever van de Seine, en waar werken te zien zijn van het impressionisme, het late impressionisme en de School van Parijs.

http://www.musee-orsay.fr, www.musee-orangerie.fr
 
 
 

Wandeling in de voetsporen van Van Gogh in Montmartre


Deze wandeling door het beroemde arrondissement van Montmartre, zo geliefd bij de kunstenaars, neemt u mee langs de favoriete plaatsen van Van Gogh, maar ook van andere impressionistische kunstenaars zoals Pissarro, Toulouse-Lautrec en Renoir, die er allemaal hun inspiratie vonden. Begeleid door een echte Parijzenaar, komen de bezoekers hier alles te weten over de kunstenaars en wat er van hen is geworden, om nog te zwijgen van enkele schandalen, terwijl ze kennismaken met een van de mooiste arrondissementen van Parijs.

http://www.montmartre-guide.com
 La Bonne Franquette in Montmartre

 
Destijds was dit restaurant het hoofdkwartier van kunstenaars als Van Gogh, Pissarro, Sisley, Cézanne, Toulouse-Lautrec, Renoir, Monet en Zola. Vandaag ademt het restaurant nog steeds de typische charme uit van Parijs in de meest pure stijl van het begin van de XXe eeuw.

http://www.labonnefranquette.com
 
 
 
 
 


Balade suivant les traces de Van Gogh à Montmartre


Cette flânerie à travers le célèbre arrondissement de Montmartre cher aux artistes vous emmènera dans les endroits favoris de Van Gogh, mais également d'autres artistes impressionnistes tels que Pissarro, Toulouse- Lautrec et Renoir, où tous puisèrent leur inspiration. Accompagnés d'un Parisien pure souche, les visiteurs apprendront tout sur les artistes et ce qu'ils sont devenus, sans parler de quelques scandales, tout en découvrant l'un des plus beaux arrondissements de Paris.

http://www.montmartre-guide.com
 La Bonne Franquette à Montmartre

 
Jadis, ce restaurant fut le quartier-général d'artistes tels que Van Gogh, Pissarro, Sisley, Cézanne, Toulouse-Lautrec, Renoir, Monet et Zola. De nos jours, le restaurant respire toujours le charme typique de Paris dans le plus pur style du début du XXe siècle.

http://www.labonnefranquette.com