Het huis van Van Gogh


Het huis van Van Gogh, gelegen in de oude Auberge Ravoux, is het enige gekende atelier van Van Gogh dat zich vandaag nog steeds in zijn oorspronkelijk staat bevindt. Op 20 mei 1890 nam hij zijn intrek in kamer nr. 5, waar hij op 29 juli 1890 overleed. Een multimediavoorstelling over zijn schilderijen, zijn briefwisseling en een selectie hedendaagse foto‘s belichten hier de aspecten van het verblijf van de kunstenaar in Auvers-sur-Oise.

http://www.maisondevangogh.fr
 

Het huis van Dr. Gachet

Paul Gachet was een Parijse dokter en amateurschilder, die vriend en beschermheer van de impressionisten was. Hij ontdekte het huis in Auvers-sur-Oise door bemiddeling van kunstenaars als Pissarro en Cézanne, voor hij het in april 1872 kocht. Tegenwoordig vertelt het interieur van het huis nog verhalen uit vervlogen tijden. Hier heeft van Gogh enkele doeken geschilderd, met name het portret van dokter Gachet en drie schilderijen van de tuin die hij heeft uitgebeeld met een mediterraan accent. Van Gogh bracht vele aangename uren door in de tuin van Dr. Gachet, bij wie hij altijd welkom was, ondanks het feit
dat de dokter hem niet kon helpen.

 

In het spoor van Van Gogh

Ontdek Auvers-sur-Oise in de tijd van Van Gogh in gezelschap van een gekwalificeerde gids. Een rondleiding van bijna 2 uur langs de steden, dorpen en de plaatsen, waar van Gogh verbleef en werkte aan het einde van zijn leven, zal u een fascinerende impressie geven van leven en werk van de kunstenaar. U zult makkelijk de landschappen en achtergronden herkennen van zijn schilderijen en u zult uw tocht onderbreken om stil te staan bij de graven van Vincent en Theo van Gogh.


http://www.tourisme-auverssuroise.fr