Ontdek het museum op een originele en nieuwe manier dankzij tientallen interactieve tentoonstellingen! Maak op een actieve manier kennis met wetenschappen dankzij proeven en activiteiten. Spelenderwijs is het zoveel gemakkelijker om te leren! Tentoonstellingen voor het hele gezin.
 

“ACRO'BÂT!”

Voor wie? Van 6 tot 12 jaar
Het thema: Avontuurlijk parcours voor stoere kinderen! Hangbruggen, eekhoornklimparcours, klimmuur, glijbanen... Op eigen risico!

“CRAPAHUT'”

Voor wie? Van 3 tot 7 jaar
Het thema: Beweeg zoals de dieren in hun eigen omgeving! Kruip als een mol, volg het spoor van een konijn of een kikker... Laat het avontuur maar beginnen!

“Le quartier Archi-chouette” (de Archi-funny wijk)

Voor wie? Van 3 tot 7 jaar
Het thema: Ontdek de wereld rondom ons via een stad op kindermaat!  Ontdek de vormen van de gebouwen, maak een brug of een iglo en verdwaal in een doolhofhuis! 

 

“Énergie, les nouveaux rêves” (Energie, de nieuwe dromen)

Voor wie? Iedereen!
Het thema: Leer de verschillende energievarianten kennen, word je bewust van energieverbruik en ontdek nieuwe manieren van energieverbruik. Let op dat je niet geëlektrocuteerd wordt!

“Lumière!” (Licht aan!)

Voor wie? Van 3 tot 7 jaar
Het thema: De verlichte tentoonstelling, waar wetenschap voor de allerkleinsten wordt belicht! Spelen met schaduw, licht en reflecties is zoveel leuker! 

“Mon corps, ma santé” (Mijn lichaam, mijn gezondheid)

Voor wie? Vanaf 6 jaar
Duur:1u 
Het thema:  Vertrek op avontuur en ontdek op elk stukje van je tocht een deel van je lichaam. Test je reflexen, ga onder een röntgenstraal, bekijk een echt hart... duik in je eigen lichaam! 

“Génétique, la vie décodée ?” (Is genetica het gecodeerde leven?)

Voor wie? Vanaf 12 jaar
Duur: 1u
Het thema: Ons lichaam zit vol met cellen, maar wat zijn dat eigenlijk? Kijk naar cellen en DNA of maak kennis met Dolly, het eerste gekloonde schaap! Genetica is geweldig!

“Le grenier des histoires” (Een zolder vol verhalen)

Voor wie? Vanaf 5 jaar
Duur: 1u
Het thema: Ontdek de wereld van de mensen die in het PASS werkten toen het nog een mijn was! Een tocht terug in de tijd om uw kinderen te leren hoe het leven er vroeger aan toe ging.

“MATÉRI'OH!” (Voor’werpen!)

Voor wie? Vanaf 6 jaar
Duur: 45 minuten 
Het thema: Voorwerpen gebruiken we overal en voor van alles! Ontdek de eigenschappen van voorwerpen en ontwikkel het speelgoed van de toekomst. Laat kinderen samen nieuwe spullen in elkaar steken!

“Monsieur Machine” (meneer robot)

Voor wie? Iedereen!
Het thema: Kan een robot gevoelens hebben? Ontdek aan de hand van proeven wat de mens niet kan en technologie wel. Ons lichaam is wel degelijk te vertrouwen! 

“Expo Sport”

Voor wie? Van 6 tot 12 jaar
Het thema: De beste manier om over sport te leren, is door zelf aan sport te doen! Blijf in vorm en beleef plezier met het hele gezin dankzij deze sportactiviteiten! Wie wint? Team mama of team papa?