Met het drietalige spel Mundaneum Web 1895 voor tablets doorloopt u een parcours in de museale ruimte: onze oprichter Paul Otlet vindt er een tweede adem en gidst bezoekers van 10 tot 110 jaar door het museum!
 

Vind elke plek of elk voorwerp in het museum en speel een spelletje dankzij de geogelokaliseerde referentiepunten. Aan de hand van deze ludieke en leerrijke uitdagingen komt u meer te weten over de oprichters van het Mundaneum, Paul Otlet en Henri La Fontaine, en hun knotsgekke project: de kennis van de hele wereld verzamelen. Het laatste niveau van het spel staat symbool voor deze globale visie: hier worden voor de meest competitieve deelnemers alle scores van de spelers verzameld met inbegrip van hun stad van herkomst op een wereldbol.
 

Doelstellingen van het spel:

  • De museale ruimte van het Mundaneum ontdekken
  • Ontdekken wie de oprichters waren en hoe hun uitvindingen werkten (fiche, repertorium...)
  • De best mogelijke score behalen!

Het Bergense bedrijf Fishing Cactus dat gespecialiseerd is in serious game en in 2012 voor het Mundaneum al het spel ‚Renaissance 2.0‘ ontwierp, ontwikkelde de grafische vormgeving en de interfaces van de software van dit nieuwe, interactief en geogelokaliseerde videospel.

Mundaneum Web 1895 is beschikbaar (FR-NL-EN) op tablet aan het onthaal van het Mundaneum.