Plaats van het werk: Rue Brunehaut, 129 - 7022 Mesvin

Katia Morgand schildert al sinds haar kindertijd. In 2014 ontmoette ze Action en vanaf dat moment leerde ze de spuitbus hanteren en richtte ze zich op een grafische zoektocht met een focus op illustratie. Ze is erg op details gesteld en haar werk is erg nauwgezet. Haar interesse in de schoonheid van de wereld zette haar aan tot reizen, wat haar inspireert om zich volledig uit te drukken.
Binnen het duo KAT&ACTION creëert ze gestileerde dieren met strakke lijnen en felle kleuren.

ACTION startte als letteraar ongeveer 20 jaar geleden. Hij verkent alle mogelijke creatieve middelen: licht, hout, boetseren, schilderen, met spuitbus en met de roller. De voorbije jaren legde hij voornamelijk het accent op meetkunde en wiskunde. Hij gebruikt zijn reflexen als letteraard in meer minimalistische composities waar elke lijn gekoesterd, strak en clean is.
Binnen het duo KAT&ACTION creëert hij de structuur van de visuals waarin zijn 6 letters verborgen zitten.

 

HET DUO
Hun gedeelde universum is een vergelijking van vormen en kleuren die de letter en zijn geometrische behandeling in de stijl van ACTION combineert met de strakke, figuratieve lijnen van KAT. Hun doel is om alles samen te smelten tot één geheel. Aan de hand van spuitbus- en acrylverf gebruikt Kat & Action de straat om dieren hun rechtmatige plaats in de stedelijke ruimte te geven. Ze laten het publiek nadenken over hun verantwoordelijkheid voor het lot van de natuur.

Van de gefuseerde dorpen van Mons is Mesvin het dorp met de sterkste landbouwsector. Er zijn heel wat velden en boerderijen in het dorp, dus is het logisch dat Kat&Action deze dierlijke atmosfeer met brio heeft weergegeven.