Plaats van het werk: Rue Ferrer te Cuesmes

NOIR Artist (Lucien Gilson) is een jonge Belgische beeldende kunstenaar en muurschilder die zijn opleiding genoot aan het Luikse Saint-Luc. NOIR Artist schildert doeken en ook muurfresco's op quasi elk formaat en quasi elke ondergrond, al gebruikt hij wel steeds zwarttinten (vanwaar zijn artiestennaam). Of toch bijna steeds: af en toe sijpelt er ook wat kleur of goud door in zijn zwarte leefwereld.
Schilderwerken, tekeningen, grote fresco's, muurkunst, optische illusies, decoratie en stadskunst; zijn “zwarte” werken laten weinigen onberoerd. NOIR Artist laat zich inspireren door reclames, pop art, barokkunst en kalligrafie. Zo slaagt hij er op stijlvolle manier in om zijn hyperrealistische schilderobsessies en zijn meest abstracte herinneringen af te zweren.

In dit werk 'Voir au-delà' spoort Noir Artist ons aan om altijd verder te blijven kijken dan de moeilijkheden en de obstakels in ons leven.
Als dit thema een centraal thema had, zou het 'zijn kettingen durven doorbreken' zijn, zoals de duif bovenaan de muur uitbeeldt.
Velen onder ons leven met verplichtingen, twijfels of onzekerheden die hen beletten vooruit te kijken. Het werk doet ons beseffen hoe moeilijk het is om steeds naar boven te blijven kijken en onze dromen na te jagen. Enkel zo slaagt men erin ze op een dag te verwezenlijken.
De duif staat symbool voor vrede en rust. Hij neemt een belangrijke plaats in op het werk, en zeker in de geest van het personage. De boodschap is ons dat we enkel met een serene geest in staat zijn om volledig te vliegen.