Plaats van het werk: Rue Gontrand Bachy 33 - 7033 Spiennes
Collin van der Sluijs is een beroemde Nederlandse schilder en illustrator uit Maastricht, waar hij ook woont en werkt.
Hij begon op elfjarige leeftijd met graffiti maken en ging op zijn twaalfde naar een schildersopleiding in de Nederlandse plaats Goes. Daar leerde hij schildertechnieken en de theorie van de traditionele schilderkunst.
Van der Sluijs rondde zijn opleiding in Goes af in 1996. Daarna ging hij naar het SintLucas college in Boxtel (Nederland) om een vierjarige schildersopleiding te volgen.
Hij behaalde zijn diploma in 2000. Vervolgens werd van der Sluijs toegelaten tot de Academie voor Beeldende Kunsten Sint-Joost in Breda (Nederland). Hier volgde hij een opleiding binnen de afstudeerrichting Illustratie, waarvan hij in 2004 zijn bachelordiploma behaalde.
Collin van der Sluijs staat bekend om zijn buitengewone en droomachtige werken, waarmee hij niet alleen de aandacht vestigt op onze persoonlijke geneugten en gevechten, maar ook op de samenleving in het algemeen.
We zien het bijzondere werk van Collin van der Sluijs terug in tijdschriften, boeken en in musea over de hele wereld. Zijn schilderingen zijn onder andere tentoongesteld in Nederland, Duitsland, Frankrijk, België, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en de Verenigde Staten.
De eerste solotentoonstelling van Collin van der Sluijs in de Vertical Gallery in Chicago was een groot succes. Bij deze expositie in mei 2016 werden al zijn kunstwerken verkocht.