Place du Parc
Participatief project

Project: De Place du Parc herbergt 160 echte vogelnestjes met afbeeldingen van omwonenden. Het werk symboliseert familie en solidariteit.
 
BLANC MURMURE vzw is een Centre d'Expression et de Créativité (C.E.C. - Centrum voor expressie en creativiteit) dat sinds haar ontstaan erkend is door de Franstalige Gemeenschap. Met hun project willen ze een uiteenlopend publiek via verschillende artistieke technieken warm maken voor kunst en hedendaagse creaties. Kinderen, volwassenen, jongeren, onderwijzers, personen in sociale re-integratie, gehandicapten, senioren, ...: iedereen kan creatief bezig zijn en deel uitmaken van een kunstwerk. Maatschappelijke thema's vormen een duidelijke rode draad doorheen hun artistieke ervaringen. Hun publiek wordt geconfronteerd met verschillende technieken, die dienstdoen als uitingen van creatieve inspiratie: fictieve tekeningen en teksten, stadssculpturen en -installaties, animatievideo's en -films, beelden op basis van fotografie.
Kunst palmt de stad in, 160 inwoners, waaronder groot en klein: ze namen allen deel aan de creatie van het vogelnestjesdorp. Van al deze personen werd het gezicht gefotografeerd, dat vervolgens op speciaal daartoe bestemde vogelnestjes werd bevestigd. Twee jaar lang ontstaat zo een nieuwe utopische wijk midden op de Place du Parc. Een participatief project als uiting van een gemeenschappelijke creatieve werking. Een galerij portretten als (on)haalbare poging om vogels en mensen te laten samenwonen.