Plaats van het werk: Rue Jules Hoyois 45 - 7022 Hyon

Over het kunstwerk: 
Danaé Brissonet heeft zich voor dit werk laten inspireren door het wapenschild van het dorp Hyon. Ze heeft ervoor gekozen om in deze muurschildering een eenhoorn af te beelden, omdat dit fabeldier staat voor zuiverheid en genezing. Rondom de eenhoorn is een intrigerende en onheilspellende sfeer. Het is het doel van het fabeldier om zorg te dragen voor het wezen op zijn rug. De eenhoorn zuivert het hart van het wezen door het wezen kleur te geven. Je ziet de regenboog al uit het hoofd komen. Het is een vreemde tijd die wordt gekenmerkt door verandering. Het is een tijd waarin we ons moeten aanpassen. De eenhoorn is het beste symbool dat we hebben om deze situatie uit te beelden en te hopen op 'genezing'.
 
Over de kunstenares: 
Danaé Brissonnet is een internationale kunstenares uit Quebec die is gespecialiseerd in het maken van muurschilderingen, illustraties, maskers en poppen. Haar recentste kleurrijke en op folklore geïnspireerde werken zijn verspreid over de hele wereld. 
We vinden ze onder andere in Mexico, Porto Rico, Marokko, India en Spanje. 
Brissonnet creëert met haar werk denkbeeldige werelden waarin het publiek verder kan nadenken over de kracht van symboliek, mythes en metaforen. De kunst van Danaé Brissonnet creëert een sterke band tussen haar werk, haarzelf en het publiek. Nog belangrijker om te weten, is dat de kunstenares zich onderdompelt in een gemeenschap, zodat ze met haar kunst de verhalen over het volk, het land en de cultuur kan vertellen. De kans is groot dat je een atelier vindt op de plek waar Brissonnet aan het werk is. Een plek waar ze haar ervaring kan delen. 
Ze gaat expres naar plekken waar men niet in aanraking kan komen met kunst en werkt graag samen met kinderen. Ze wil hen inspireren om hun verhalen te verwerken in schilderingen, op welke manier en met welke materialen dan ook. Brissonnet kan door haar werk afreizen naar conflictgebieden en gemeenschappen die op het platteland leven. Met haar kleurrijke en toegankelijke werken brengt ze haar eigen verhaal en de verhalen van anderen visueel tot leven. Het werk van Brissonnet is als een stempel voor verandering en inspiratie voor plekken die daar volgens haar het meest behoefte aan hebben.