Plaats van het werk: Place de Cuesmes.

Corentin 'Spear' is een Belgische schilder geboren in 1988. Hij studeerde af aan 'ter Kameren' en volgde avondlessen aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten.
Hij neemt deel aan collectieve tentoonstellingen over heel Europa en presenteert zijn werken op solotentoonstellingen. Veel steden kloppen voor street art-creaties aan bij deze kunstenaar.

Voor zijn fresco over Van Gogh te Cuesmes bestudeerde Spear eerst en vooral Van Goghs leven, meer bepaald zijn doortocht te Cuesmes. Van Gogh stond zeer dicht bij het volk. Hun dagelijkse leven vormde dan ook de inspiratiebron voor de meeste van zijn onderwerpen, in tegenstelling tot het leven van de burgerij, dat hij nooit in zijn werken gebruikte.
Spear herkent zichzelf in Van Goghs wereldbeeld en in de keuze van het onderwerp voor het fresco.
Door zijn evangelisatieopdracht stond Van Gogh tijdens zijn doortocht door Cuesmes zeer dicht bij de mijnwerkers.
Spear hoopte dus dat het mijnwezen een plaats kreeg in zijn fresco, vandaar de 'schachtbok' of mijntoren die u op de achtergrond herkent.
 
Om de wereld van Van Gogh beter te leren kennen, trok Spear naar het Van Gogh-museum in Amsterdam. Hier deed hij inspiratie op over de composities, de kleurenpaletten en de typische toetsen van zijn werk. Het werk te Cuesmes is gebaseerd op het schilderij 'Korenveld met kraaien' uit 1890.
 
"Dit fresco was voor mij een uiterst fijne ontmoeting tussen Van Goghs schilderkunst en die van mij. Het was extreem interessant om te werken met materialen en met stippen en strepen. Alhoewel Van Gogh op zich niet tot mijn belangrijkste referenties behoort, vond ik dit een zeer leuk project en heb ik nieuwe zaken ontdekt in de schilderkunst."