Plaats van het werk: Rue du Chapitre, 2 - 7000 Bergen

De ambitie van Andrea Ravo Mattoni, in dit werk gewijd aan de heilige Waudru, is het verenigen van het verleden en het heden, het verenigen van klassieke en hedendaagse kunst.

Om een dialoog te creëren tussen het verleden en het heden, combineert de kunstenaar academische leertechnieken en het gebruik van spuitbusverf, klassieke werken en toegankelijke media. Het project kan als volgt worden samengevat: de weergave van schilderijen van de klassieke kunst op grote muren, zichtbaar voor iedereen. Elk gekozen werk heeft een bijzondere band met het grondgebied waar het wordt afgebeeld en biedt op die manier de gelegenheid om de dialoog te herstellen tussen het classicisme en het hedendaagse grondgebied. De utopie die ontstaat is die van een grote kunstgalerij in de open lucht, met werken die tot nu toe werden tentoongesteld en ook "opgesloten" in de zalen van de grootste musea ter wereld.

Voor dit project in Bergen besloot ik "Sainte Waudru et ses filles visiteant les prisonniers" van Antoine Van Ysendick op een grote muur te schilderen. Sainte Waudru is de beschermheilige van de Stad en het werk bevindt zich in de Kapittelkerk tegenover de muur. Het leek me vanzelfsprekend om dit meesterwerk te belichten.