Streekproducten, een kledingstuk van een ontwerper, een speciaal deco-artikel ... Mons telt 850 handelszaken, wandelstraten en een bijzonder dynamisch historisch centrum - perfect voor shopping! 
 

Een dynamisch stadscentrum

Een wandeling doorheen de smalle geplaveide straatjes waar de ene gevel nog mooier is dan de andere ... Het is gewoon heerlijk om hier rustig rond te slenteren en de grote verscheidenheid aan winkels te ontdekken. De handelswijk van Mons ligt vlak bij de Grand-Place en straalt een onmiskenbare charme uit. Tussen de klinkende merknamen van de rue de la Chaussée en de originele boetieks van de rue des Fripiers ligt er nog allerlei moois te ontdekken voor elke smaak. Een speciaalzaak voor thee, juwelen, een modeontwerper, fijne kruidenierswaren, tal van plekjes om in een mooi kader te lunchen ... Het centrum van Mons telt heel wat leuke adresjes. Ideaal om naar hartenlust rond te neuzen. 
 

Op zoek naar iets origineels? Onmogelijk bestaat niet in Mons! De handelsverenigingen hebben meer dan één troef achter de hand ... Opmerkzame bezoekers zullen in bepaalde etalages het volgende zien: ‘balade des cadeaux originaux’ (of originele geschenkenwandeling). Dit innoverende concept is uniek in België en biedt iedereen de mogelijkheid om een uniek geschenk te vinden dat nergens anders verkrijgbaar is ... Zo werden er aan de hand van een originaliteitstest meer dan 50 handelszaken geselecteerd in Mons die allemaal originele geschenken aanbieden met decoratie, stoffen, juwelen, bloemstukken, ambachtelijke producten, kinderartikelen, kunstwerken ... Ze zijn heel eenvoudig herkenbaar aan hun etalages en in het toerismebureau is er een lijst verkrijgbaar met de deelnemende handelaars. Er kan ook een plan gedownload worden op de startpagina van de website van Mons: 
 

Zoveel keuze!

Wie met de auto naar het centrum van Mons wil, hoeft daar geen onmogelijke toeren voor uit te halen. De stad beschikt over verschillende parkings in de buurt van de Grand-Place en parkeergelegenheid langs de boulevards. Net als in elke hoofdstad is er ook in Mons een groot en ultramodern winkelcentrum, in de wijk Grands Près. Deze tempel van licht bevat meer dan 70 handelszaken. Wie niet echt dol is op shopping vindt op de site shoppingmons.be een uitgebreide keuze met specifieke producten van Mons!