Dit is een plaats die de liefhebbers van sport en sensaties, wandelingen en de natuur samenbrengt. In het hart van een groen gebied, diep in het bos, biedt het recreatiepark "Dock 79" in Tertre de bezoekers talrijke activiteiten om tijdens een namiddag de dagelijkse stress af te schudden.

Glijsport

Wanneer u het domein betreedt trekt de kabel boven het meer natuurlijk uw aandacht. Wanneer u een ervaren rider ziet passeren die een knappe prestatie neerzet, zult u zeggen : hier is niets voor mij! Wel, u bent verkeerd! De grote kracht van deze plaats is dat het zich richt op het grote publiek! Van klein tot groot, van sportief tot huiselijk! Ga verder en neem plaats op het terras van Bertine (foodtruck) met zicht op het meer. En ja hoor, na enkele minuten beseft u dat iedereen waterski kan proberen, op voorwaarde dat u de juiste soort kiest. In het Belgium Cable Park, kunt u aan waterski doen, wakeboard : (snowboard op water, wakeskate (skateboard op water) : voor de twee activiteiten kan een beetje ervaring in glijsport wel helpen... maar u kunt ook aan kneeboard doen, ideaal om mee te starten want u zit op uw knieën op een plank.  
 
 
 
 

Natuurgebied

En indien u niet de ziel heeft van een rider, kunnen vele andere activiteiten u toelaten te ontspannen. Wandelen bijvoorbeeld : het park is gelegen ten midden van 20 hectare bos, de wandelmogelijkheden zijn talrijk. Met de familie kunt u aan boomklimmen doen, dat zal zeker mooie herinneringen opleveren. Er zijn verschillende parcours waarvan twee bestemd zijn voor de allerkleinsten (3-6 jaar). Wat momenteel heel erg in is, is stand up paddle : rechtstaand op een board vooruitgaan met behulp van een peddel. Dames, dit is een complete sport die goed is voor de taille, de buikspieren, de armen en de benen! De fans van vissen kunnen de riviergrondel in het meer naar hartelust plagen. En indien u echt houdt van ontspanning, ga maar zitten op het terras van Bertine, met zicht op het meer. U kunt er proeven van de huisgemaakte hamburgers en van kleine snacks. Daar midden in de natuur zult u zich gelukkig prijzen om te kunnen genieten van zo‘n omgeving maar gelieve niet te lachen met de mensen die iets uitproberen. Want zoals Pierre de Coubertin het zo goed zei, deelnemen is belangrijker dan winnen!

 

Trampolinepark

Sinds 2020 is het trampolinepark de eerste buitenactiviteit van Dock 79. In een gebouw dat speciaal daarvoor werd gebouwd, zult u van 1000mtrampolines genieten. Voor uw veiligheid zorgen onze gekwalificeerde medewerkers voor u. 
 
Rue de la Hamaide, 79, 7333 Tertre (Saint-Ghislain), Tél.: +32 (0)65/66.25.07,  www.dock79.be