Deze zomer hoef je niet naar Zwitserland te gaan om te wandelen: Bestemming Quaregnon!


Quaregnon is gelegen in het hart van de Borinage. In deze gemeente ligt ook een deel van het vogelnatuurreservaat van Marionville dat in 1991 door het Waals Gewest geklasseerd werd.

In deze gemeente zien we talrijke overblijfselen van de vroegere economische activiteiten, voornamelijk de overblijfselen van steenkoolmijnen. Niettemin heeft het zwart van de steenkoolmijnen plaats gemaakt voor de natuur. De groene terrils zijn oases van flora met rijke biotopen die het beschermen waard zijn. Bovendien werden verschillende wandelpaden doorheen de gemeente gerenoveerd en er zijn ook parcours met uitleg voorzien waardoor u Quaregnon op een andere manier leert kennen: haar geschiedenis, haar erfgoed, haar natuur en haar zustersteden en hun respectievelijke streken.

Liefhebbers van architectuur zullen hier hun hartje kunnen ophalen aan verschillende gebouwen waaronder de toren van de Sint-Kwintenskerk (Eglise Saint-Quentin; het enige overblijfsel van de romaanse kerk), het Kasteel van de Duivel (Château du Diable) waarvan nu enkel nog maar een dikke muur rechtstaat of het stadhuis in art-decostijl.
 
 
De geschiedenis en de cultuur moeten zeker niet onderdoen voor het rijke en gevarieerde programma van het cultureel centrum (Maison Culturelle) van Quaregnon of evenementen zoals de optocht(Cavalcade) van Quaregnon, het pianofestival, …
Quaregnon heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens de Eerste Wereldoorlog, zoals het herdenkingsmonument op de Grote Markt (Grand-Place)of de gedenkplaten doorheen de stad duidelijk maken.

Boutique le champ Pagnon
(Informations touristiques)
Grand-Place, 7 - 7390 Quaregnon
Tél : +32 (0) 65/46.86.61

Administration communale
Grand-Place, 1 - 7390 Quaregnon
Tél : +32 (0) 65/46 86 11
commune@quaregnon.be - www.quaregnon.be