Lens bestaat uit de deelgemeenten Bauffe, Cambron-Saint-Vincent, Lens, Montignies-lez-Lens en Lombise.

Al kuierend door de straatjes ontdekt u de opmerkelijke gebouwen, kapellen, kruisweg en molen langs de Dender. Paul Cuvelier, de schilder-beeldhouwer en striptekenaar is een bekende inwoner van Lens. Bauffe en Cambron-Saint-Vincent zijn voornamelijk agrarische dorpjes die uiterst geschikt zijn voor allerlei wandelingen. Het dorpje Montignies-lez-Lens staat bekend voor zijn veeteelt en is de bakermat van het Belgische paardenras. Het telt verschillende opmerkelijke boerderijen zoals la Cense du Marais en la Cense du Parc, waar u de overblijfselen van een watermolen langs de Dender kunt bezichtigen
 
 
 
Eveneens het bezoeken waard is de Grot van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes grot (Notre Dame de Lourdes) die in 1895 uitgehouwen werd in een groot rotsblok en bekend staat voor de bedevaart op 15 augustus. Lombise bezit op zijn beurt de opmerkelijkste Grote Markt (Grand-Place) van allemaal. Andere bezienswaardigheden zoals de Onze-Lieve-Vrouwekapel bij de Kersenboom (Chapelle de Notre Dame du Cerisier) die dateert van 1666 en het klooster langs de Avenue de l’Yser zijn eveneens de moeite waard.

Wist u...?
De kunstenaar Paul Cuvelier was één van de medewerkers van Hergé. In zijn atelier langs de Rue des Soeurs Noires in Mons werkte hij mee aan de oprichting van het bekende Franstalige weekblad “Kuifje” (Tintin), met zijn held Corentin.

Administration Communale de Lens
Place de la Trinité, 1 - 7870 Lens
Tél : +32 (0) 65/22.04.11 - www.lens.be