Honnelles bestaat uit de 11 deelgemeenten Angre, Angreau, Athis, Autreppe, Erquennes, Fayt-le-Franc, Marchipont, Montignies-sur-Roc, Onnezies en Roisin. De gemeente Honnelles ligt midden in het natuurpark Les Hauts-Pays.

Van de Caillou-qui-Bique tot het bos van Angres kunt u talloze wandelingen maken. Honnelles is ideaal voor natuurliefhebbers. Honnelles staat ook bekend voor haar architectuur, want de gemeente heeft tal van opmerkelijke gebouwen zoals de kasteelhoeve Rampemont (Château Ferme de Rampemont), het oude kasteel van Roisin en de Sint-Brictiuskerk (l’Ancien Château de Roisin et l’Eglise Saint-Brice), het kasteel van Montignies-sur-Roc,… Cultuur staat eveneens hoog aangeschreven in Honnelles, vooral door de Tentoonstellingsruimte Emile Verhaeren (Espace muséal Emile Verhaeren). De beroemde dichter kwam in Roisin kalmte en rust zoeken.  Het hele jaar door worden er festiviteiten georganiseerd.
 
 
 
 
 
 
Zo kunt u in Erquennes een weekend lang de traditionele oogsttijd meemaken, genieten van de Muzikale Zomer van Roisin (Eté Musical de Roisin), kennismaken met ambachten (Printemps des Artisans) en Honnelles zelf beter leren kennen (Honnelles se découvre).

Le Royal Syndicat d’Initiative du Haut-Pays
Place Fulgence Masson, 7 - 7387 Montignies-sur-Roc
Tél : +32 (0) 65/63.17.37
Fax : +32 (0) 65/75.98.33
www.haut-pays.be

L’Administration Communale de Honnelles
Rue Grande, 1 - 7387 Honnelles
Tél : +32 (0) 65/75.92.22
Fax : +32 (0) 65/75.92.23
www.honnelles.be