Elk jaar stroomt de hele wereld toe in Saint-Ghislain. Jawel, de hele wereld! Al 30 jaar lang verwelkomt de gemeente het Wereldfestival voor Folklore, een niet te missen evenement dat van ver over de Belgische grenzen wordt erkend.
 
Op het einde van de maand mei staat Saint-Ghislain te trappelen. Welke artiesten komen er? Welk land zullen we ontdekken? Elk jaar komen dezelfde vragen terug. Het Wereldfestival voor Folklore is na verloop van tijd een niet te missen afspraak geworden. Niet te missen voor de inwoners die bijzonder trots zijn op het succes van de manifestatie en gelukkig zijn om kennis te kunnen maken met andere culturen, maar ook niet te missen door de liefhebbers van muziek, zang en traditionele dansen. Grote artiesten en groepen komen elk jaar in Saint-Ghislain optreden. In 2015 verwelkomde het festival onder andere het ballet Beriozka van Moskou en zijn 65 dansers. Het was gewoonweg een primeur voor een Belgisch festival! 

 
 

Ontdekking van de culturen van de wereld

Zo wordt er dus 9 dagen lang opgetreden enkele honderden artiesten gedurende dit grote feest van de vriendschap. Dans, zang en muziek maken ontmoeting en dialoog mogelijk. Naast de voorstellingen ontdekt het publiek een land, een streek, een stam, tradities, gewoonten en andere manieren van denken. Elk jaar delen dansers, zangers en musici van de 5 continenten een zin voor vriendelijkheid en broederschap met het publiek. Ontspanning en vrolijkheid zijn altijd van de partij. Aanhanger van populaire tradities of gewoon op zoek naar een origineel spektakel, u zult zeker gecharmeerd zijn van het Wereldfestival voor Folklore in Saint-Ghislain.

Delen en broederschap

Deze artiesten die uit Europa, Azië, Afrika of Amerika komen behagen door hun talenten, hun bewegingen, hun lach, en hun zin om te delen. Naast de podiumkunsten worden de ambachten en culinaire tradities ook vaak voorgesteld tijdens het festival
Met het motto « De wereld is mijn dorp » kent het festival veel aanhangers. Elk jaar ontvangen tientallen families uit de gemeente, gedurende één of meer weken, de artiesten uit de vier hoeken van de wereld. Er ontstaan ontmoetingen en vriendschappen. Dat is de filosofie van het festival! Het is niet nodig om vreemde talen te kennen, of om de manier van leven te veranderen om nieuwe vriendschapsbanden te vormen, u hoeft enkel uw hart open te stellen en de magie doet het werk!
In 2016 vindt het Wereldfestival voor Folklore plaats van 29 mei tot 6 juni (Hall de tertre).