Quiévrain bestaat uit de deelgemeenten Baisieux en Audregnies, en is een gezellig dorpje met twee gezichten.

Enerzijds is het een commercieel stadscentrum met talrijke restaurantjes die de streekproducten alle eer aandoen en anderzijds een levendige gemeenschap die elk jaar het carnaval, de traditionele bloemenmarkt en nog heel wat andere festiviteiten organiseert.
 
Quiévrain is tevens een groene, landelijke gemeente gelegen in het Natuurpark Les Hauts-Pays. De bezoekers kunnen er van de buitenlucht genieten tijdens een wandeltocht langs een van de vele landelijke wegen van Baisieux. In Audregnies, de grootste groene zone, van België kunt u ook heerlijk ontspannen; wat dacht u van een fiets- of wandeltochtje, uitje te paard of met het skateboard langsheen een van de vele autonome paden? Of misschien kunt u de RAVel volgen, helemaal tot aan het station van Quiévrain?

Nu de bewoners en de overheid het steeds belangrijker vinden om lokaal en landelijk erfgoed te beschermen, worden kapellen, hoeven en monumenten langzamerhand gerestaureerd en opgewaardeerd. Deze bewustwording vormde tevens de aanleiding van de lopende restauratiewerken aan de Sint-Theresiakapel.
 
Audregnies is overigens een belangrijke historische plaats waar de Britten en Duitsers een veldslag leverden in augustus 1914, toen de Britten zich terugtrokken naar Le Cateau.

Administration Communale de Quiévrain
Rue des Wagnons, 4 - 7380 Quiévrain
Tél : +32 (0) 65/45.04.50
Fax : +32 (0) 65/45.04.66
www.quievrain.be