De landbouwgemeente Quévy bestaat uit de deelgemeenten Asquillies, Aulnois, Blaregnies, Bougnies, Genly, Givry, Goegnies-Chaussée, Havay, Quévy-le-Grand en Quévy-le-Petit.

De landbouw is nog heel prominent aanwezig in de streek en het hele gebied telt talrijke oude boerderijen. In de boos van Blaregnies kunt u heerlijk wandelen.

In de meeste deelgemeenten zijn er overblijfselen te vinden van de opeenvolgende bezettingen zoals de Frankische graftombes in Asquillies, de Romeinse en Frankische muntstukken in Aulnois of een bijl uit vuursteen uit het stenen tijdperk, een Romeinse heirbaan en muntstukken van Domitianus in Havay.
 
 
 
De gemeente heeft ook heel wat te bieden op architecturaal en religieus vlak, met erfgoed over het hele grondgebied van Quévy. Zo is er de Sint-Maartenskerk (Eglise Saint-Martin), de Louis Piérard site, de oude molen van de Tempeliers (Moulin des Templiers), de kerk van Blaregnies en het kasteel van Goegnies-Chaussée.
Het hele jaar door organiseert de gemeente feesten en evenementen zoals de slag bij Malplaquet (Bataille de Malplaquet), het oogstfeest (Fête de la Moisson), het Feest ter ere van Béria (Fête à Béria) of de loopwedstrijd “de Quévisienne”.

Administration Communale de Quévy
Rue de Pâturages, 50 - 7041 Givry
Tél : +32 (0) 65/58.64.40
Fax : +32 (0) 65/58.61.60 - www.quevy.be