De markt van Quaregnon verovert al jarenlang elke maandag de straten van het stadscentrum met zijn kleurige kraampjes. De markt wordt erkend als een van de drie belangrijkste in Wallonië en is waar erfgoed waaraan de inwoners van de stad erg gehecht zijn. Dus, indien u net zoals ik zin hebt om « een marktje te doen » volg dan de gids.
 

Een markt met haar codes

8 uur in de ochtend, het is ochtendfris en het weer is aangenaam om onze wandeling op de markt te starten. Bijna 170 marktkramers verwelkomen occasionele bezoekers en regelmatige bezoekers om hun waren aan te bieden en tips te delen. « Het weer speelt een uiterst belangrijke rol in het leven van een markt maar een ding is zeker, hoe het weer er ook uitziet, in Quaregnon vindt u altijd uw favoriete marktkramers terug » bevestigt Sylvain, die al sinds enkele jaren marktadviseur is, aan ons. Zoals elke maandag ochtend hebben de marktkramers zich gehaast om hun plaatsje te vinden en hun kraam op te zetten voor ze hun bezoekers ontvangen. Iedere kramer heeft zijn eigen plaats, met inachtneming van het reglement, « dit is het ritueel op maandag, dat soms enkele problemen veroorzaakt, wij zijn er natuurlijk om de ontvangst van het publiek zo goed mogelijk te organiseren, maar ook om de markt te doen leven door het verwelkomen van nieuwe kramers ». Er zijn permanente kramers die elke week komen en occasionele kramers die genieten van de vrije plaatsen om zich te installeren en hun nieuwe producten voor verkoop aan te bieden. Elke maandag kunt u de magie van de markt van Quaregnon beleven van 8 u. tot 13.30 u., het is een erkende instelling door de hele streek.
 
 

Een explosie van smaken

We vinden van alles op de markt van Quaregnon. Iedereen kan er mooie ontdekkingen doen of koopjes, ongeacht de wensen of de smaken. U zult de kwaliteit en de knowhow waarderen van de talrijke kraampjes met textiel die hun tafelkleden, gordijnen en stoffen voor de liefhebbers van huisgemaakt linnen aanbieden. De groentenboeren, slagers en braadkippen zullen uw smaakpapillen verrukken, u bent al aan het watertanden door de lekkere geuren die de voet van de Toren van Saint-Quentin overspoelen. Bij een ambachtelijke koffiebrander, rue Castiaux, kunt u de beste vers gebrande koffieselecties kopen voordat u uw wandeling verder zet met een warme koffie in de hand. Een traktatie en een moment van eenvoudig geluk dat u zal doen verlangen om terug te komen voor meer. De demonstraties, de boomkwekers in het zomerseizoen, de huishoudelijke toestellen... de kramers volgen elkaar op in een gezellige en gemoedelijke sfeer. Voor u vertrekt zullen de Italiaanse specialiteiten u overtuigen door hun diversiteit qua bereide maaltijden, en vooral, houdt een laatste halte op het terras van een café om uw maandag op de markt af te sluiten, het is een traditie!
 
Bezoek de markt van Quaregnon, elke maandag zelfs op feestdagen van 8 u. tot 13.30 u.