Met zijn 3 karaktervolle golfparcours is de Royal Golf Club van Henegouwen een van de mooiste golflocaties in België. Dit golfterrein is een ware oase van rust, gelegen in het hart van het Henegouwse dennengebied waar u kunt genieten van wisselende natuur en landschappen doorheen de seizoenen. Een mooie gelegenheid om een nog weinig bekende sport uit te proberen.
 

Een beetje geschiedenis

De inhuldiging van de Royal Golf Club van Henegouwen dateert uit 1933. Het golfterrein ontstond onder leiding van enkele gepassioneerde vrienden en werd opgebouwd in de gemeente Jurbise op enkele kilometers van Mons. Tom Simpson, die op dat moment een van de beste Engelse architecten was, ontwierp het parcours. Er staan ook nog enkele andere referentiesites in België op zijn naam : Spa, Sart-Tilmant en in Frankrijk : Hardelot, Chantilly en Fontainebleau. Oorspronkelijk waren er 9 holes voorzien maar het golfterrein werd erg beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog. In 1948 werden de 18 holes terug volledig speelbaar en in 1990 werden er nog 9 holes aan toegevoegd onder leiding van een andere beroemde architect Frédéric G. Hawtree.
 
 

De golfparcours

Indien u erg veel zin heeft om deze sport uit te proberen dan wachten er u de gratis initiaties, die u zullen laten kennis maken met de weldaden van deze sport die in de buitenlucht wordt beoefend. Onder zorgvuldige begeleiding van de professionelen, die de techniek beheersen, zult u in een ludieke en ontspannen sfeer het uitzonderlijk kader van de Royal Golf Club van Henegouwen ontdekken. Het golfterrein telt 3 parcours met in het totaal 27 holes, ten midden van een weelderig groene en rustgevende natuur. De fairways van Les Bruyères en Quesnoy liggen tussen de dennen, de berken en de vele heidevlaktes. Het laatste parcours, Les Etangs, is 3186 meter lang en ligt in een uitzonderlijk gebied bevolkt door verschillende diersoorten. Het is een meer technisch parcours dat wordt aangeraden aan ervaren golfers omwille van zijn diversiteit, zijn reliëf en de natuurlijke obstakels.
 

Golf, een filosofie

Eerst en vooral kunnen we echt wel zeggen dat golf een sport is die op alle leeftijden wordt beoefend. Uw morfologie, fysieke conditie en uw « handicap » doen er niet toe, u kan er spelen voor het plezier met familie of vrienden. Golf is een sport die positieve waarden uitdraagt. De sport wordt meestal beoefend zonder scheidsrechter en steunt op vertrouwen en respect om scores en sancties te noteren van uw golfpartners.
 De sport wordt midden in de natuur beoefend, u wordt geconfronteerd met de natuurlijke omgeving die de eerbiediging van de speelplaatsen versterkt. Kortom, uw enige tegenstander is het terrein en zijn obstakels. Aan de slag met uw clubs, drivers en putters want de fairways van Jurbise wachten op u, 365 dagen per jaar.
 

www.golfhainaut.be