De gemeente Dour geeft een blik op het natuurpark Hauts-Pays en bestaat uit de voormalige dorpen Blaugies, Dour, Elouges en Wihéries en, niet te vergeten, het landelijke gehucht Petit-Dour. Tijdens een wandeling ontdekt men een landschap dat een combinatie biedt van mijnbouwerfgoed, bossen, beken en glooiende heuvels: als het ware een beloofde land voor wandelaars.

Le Belvédère

Gelegen in een prachtige groene en bosrijke omgeving, hee§ het sport- en recreatiecentrum Le Belvédère alles om zijn bezoekers te behagen. De slakkenberg maakt integraal deel uit van het ontspanningscomplex. Rond de site werd er een VITA-parcours aangelegd. U kunt ook gebruikmaken van twee tennisbanen en van het eerste natuurlijke zwembad van België: een vrijstaand waterbekken zo groot als een Olympisch zwembad, waarvan het water gefilterd wordt door de verschillende lagen vulkanische rotsen en planten. De drie verschillende waterniveaus en ludieke waterstralen bieden waterplezier voor iedereen. Kom tijdens de zomerperiode zeker een duikje nemen. U kunt hier ook een bezoekje brengen aan de Malakoff-toren, architectonisch symbool en voormalige steenkoolmijn.

Info : Le Belvédère de Dour, Chemin des Croix 1, 7370 Dour.

Voor meer inlichtingen: Autonoom Gemeentebedrijf van Dour (Grand Place, 1 - 7370 Dour) / +32(0)65 34 86 80 / 0493 93 78 59 - info.rcadouroise@gmail.com

Goed om te weten : Het V.V.V-kantoor van Dour werd in 2018 geopend. Daar krijgt u informatie om de streek van Dour te ontdekken. Adres: Rue de France 4, 7370 Dour, meer info op www.communedour.be

De slakkenbergen, getuigen van de steenkoolmijnen

Tijdens een wandeling in Dour zult u de talrijke slakkenbergen van de streek ontdekken. Deze bieden mooie wandelingen tussen bossen en velden.

De Ravel

Fietsfanaten kunnen op een veilige manier een tochtje maken naar Onnezies of Cuesmes via de RAVeL-fi etspaden L98 en L98A, aangelegd op voormalige spoorwegen. Vertrek op ontdekking in Dour en onstreken met Vhello, het gloednieuw knooppuntennetwerk. Bezoek het VVV-kantoor om de gratis kaart van het netwerk te krijgen.